Hong Kong-ul a doborat un nou record: Povestea locului de parcare vandut cu 760.000 de dolari

Hong Kong-ul ocupa de mai multi ani tiltul de cel mai scump oras din lume in ceea ce priveste proprietatile imobiliare. Aici, un apartament de 55 de metri patrati ajunge sa coste in medie 1.8 milioane de dolari. Acest fapt a determinat arhitectii sa devina inventivi si sa proiecteze mini-locuinte cu suprafete mici, cum e si cazul caselor tub, despre care puteti citi mai multe aici.

In acest context, povestea locului de parcare care aproape ca si-a dublat pretul in doar 9 luni de zile nu este deloc suprinzator, insa este cu siguranta un scenariu imposibil in oricare alt colt al lumii. Cu atat mai putin in Romania.

sursa foto: Flickr / Loïc Lagarde

Asadar, totul a inceput in septembrie 2017 cand un cuplu a avut inspirata idee de a cumpara un loc de parcare situat in cadrul complexului de lux Ultima din districtul Kowloon al metropolei Hong Kong. Au platit pentru el 430.000 de dolari americani (echivalentul a 3.4 milioane de dolari din Hong Kong) si cel mai probabil l-au dat in chirie, avand in vedere ca parcarea in cadrul complexului costa aproximativ 1200 de dolari pe luna.

Proiectul rezidential dispune de doar 370 de locuri de parcare pentru totalul de 527 de apartamente, iar dupa doar 9 luni de zile, cand au luat decizia de a vinde locul de parcare, cei doi au reusit sa faca un profit generos de pe urma investitiei lor: l-au vandut cu 760.000 de dolari americani (6 milioane HK$), si-au recuperat in totalitate investitia si au mai si ramas cu 330.000 de dolari in plus. In acest fel Ultima a devenit in mod oficial  ansamblul rezidential cu cele mai scumpe locuri de parcare din lume.

Locul de parcare in cauza masoara doar 5 x 2.5 metri si nu se remarca cu absolut nimic, in afara de faptul ca e situat intr-o zona cu multi oameni instariti.

Investitia a fost facuta intr-o zona rezidentiala de lux. Cei care locuiesc acolo dispun de foarte multi bani si pur si simplu nu le pasa de cateva milioane de dolari (n.r. dolari locali – HK$), a declarat pentru Business Insider Sania Lau , directoare a unei agentii imobiliare din Hong Kong.