Harta investițiilor sociale: Ministerul Muncii investește peste 865 milioane de lei în reabilitarea centrelor sociale


Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a semnat un ordin pentru finanțarea de la bugetul de stat a unor investiții destinate centrelor de zi și rezidențiale publice și private, având ca beneficiari principali vârstnicii, persoanele cu dizabilități și copiii instituționalizați.

Investițiile acoperă reparații capitale, renovări, extinderi și dotări ale acestor centre. În total, 62 de centre publice vor primi 69.919.227 de lei, iar 119 centre private vor beneficia de 65.104.472 de lei. Persoanele vârstnice, cele cu dizabilități și copiii din aceste centre sunt beneficiarii finali.

Suma alocată va fi distribuită în tranșe de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială către beneficiarii publici și privați, în funcție de progresul lucrărilor. Dacă sumele alocate nu sunt utilizate în totalitate într-un an, acestea vor fi raportate și redistribuite în anul următor, respectând perioada de finanțare.

Ofertează la peste 159 de proiecte de construcții de locuințe sociale care includ instalarea de gresie și parchet

Proiectele vor include pe lângă reparații, renovări, extinderi și dotări, de asemenea, și montarea a 122.614 metri pătrați de parchet laminat și 126.496 metri pătrați de gresie, în concordanță cu specificațiile documentului de proiectare. Fondurile pentru 141 dintre aceste proiecte provin din resurse publice. Valoarea acestor investiții depașind suma de 865 milioane de lei.

Descoperă dacă județul tău este inclus în harta investițiilor în construcții sociale.

Dacă explorezi oportunități în proiecte legate de montarea de gresie sau parchet sau dorești să contribui la dezvoltarea proiectelor de construcții sociale din România, este important să te menții informat și să accesezi detalii specifice despre proiectele de construcție în curs. Unul dintre cele mai utile instrumente pentru a obține astfel de informații este platforma online Victa.ro

Sursa articol: https://constructfocus.ro și https://victa.ro