Evoluția construcțiilor medicale: Descoperă peste 990 de oportunități pe Victa.ro

Intră pe Victa.ro pentru a obține informații despre evoluția construcțiilor în sectorul medical din România în ultimele 12 luni.

În România, în decursul ultimelor 12 luni, s-au demarat 991 de proiecte menite să reabiliteze și să modernizeze unitățile medicale, inclusiv spitale, clinici, laboratoare și cabinete medicale. Dintre aceste proiecte 245 includ specificații care prevăd montarea covorului PVC, cu o valoare totală ce depășește 8,99 miliarde de lei. Important de precizat este faptul că 152 de proiecte care prevăd montarea covorului PVC în unitățile medicale sunt finanțate din fonduri publice.

Dacă ești interesat de evoluțiile din domeniul construcțiilor și mai ales în ceea ce privește posibilități de ofertare în domeniul medical, platforma Victa.ro îți oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

Iată cum se prezintă situația la nivel național:

Proiecte de dezvoltare și modernizare în spitale: Exemplul Spitalul Orășenesc Victoria

Spitalul Orășenesc Victoria a avut o performanță remarcabilă în mai puțin de doi ani de la redeschidere, sub conducerea actualului primar USR, Camelia Bertea. Cu sprijinul comunității, spitalul funcționează la 80% capacitate, iar eforturile sunt concentrate pe completarea organigramei și a structurii. Specialiști precum chirurgi, ortopezi și ginecologi au fost deja aduși, iar posturi pentru oftalmologi, neurologi, cardiologi, diabetologi și medici ORL urmează să fie scoase la concurs.

Spitalul a obținut autorizația pentru spitalizarea de zi în specialitățile chirurgicale, extinzându-și serviciile de la consultații și tratamente ambulatorii la spitalizare de zi. De asemenea, s-a finalizat noul sediu administrativ al spitalului, respectând normele legislative și asigurând separarea activității administrative de cea medicală.

Mutarea birourilor a eliberat spațiu pentru un nou laborator de analize medicale și amenajarea ambulatoriului, finanțate prin PNRR. Proiectul cuprinde renovarea completă a ambulatoriului, achiziționarea unui computer tomograf și dotări tehnice extinse pentru diagnostic și tratament.

Viitorul aduce noi proiecte, inclusiv eficientizarea energetică a clădirii principale și digitalizarea instituției, cu un proiect valorat la 1.227.915 lei, depus pentru finanțare prin PNRR. Primarul Camelia Bertea exprimă încrederea că, cu bunăvoință, perseverență și pasiune, echipa condusă de managerul Florin Popa va realiza lucruri extraordinare pentru comunitate.

Sursa articol: https://constructfocus.ro și https://victa.ro