EMS Floor Group va deschide o nouă filială în Ungaria. Cifră de afaceri mai mare cu 20% în pandemie

EMS Floor Group este un grup de companii specializate în aplicarea de pardoseli pe bază de rășini, cu sediul central în România. Anul 2020 a adus grupului o cifră de afaceri de peste 10 milioane, în creștere cu 20 puncte procentuale față de anul precedent.

Pentru 2021, planul EMS Floor Group este să deschidă o filială în Ungaria și să investească în digitalizare.

sursă:capital.ro

”În 2020 am depășit cifra de afaceri de 10 milioane de euro, obiectiv pe care ni l-am popus la începutul anului și pe care l-am atins. Este o creștere cu 20% față de 2019, ritm pe care vrem să îl păstrăm și în anii următori, pentru a atinge ținta de 20 de milioane de euro pe care o avem în vedere la orizontul anului 2023”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator EMS Floor Group.

Creșteri de 20% pentru România și Ungaria estimate în 2021

EMS FHP SYSTEMS  (companie care activează în România și Ungaria) a contribuit la cifra de afaceri a grupului cu 4,5 milioane de euro în 2020, iar EMS FLOOR BELGIUM și EMS FLOOR LUX (companii care activează pe piețele din Belgia și Luxemburg) au cumulat o cifră de 5,5 milioane euro.

Pentru 2021, compania își propune să se dezvolte pe piața din Ungaria și să susțină creșterile din România: „În acest an, ne bazăm creșterea în special pe România și pe Ungaria, fiecare dintre cele două piețe urmând să înregistreze un avans de 20%. […] În 2021 vom avea filială în Ungaria, unde vrem să avem o cifră de afaceri stabilă. Piața de pardoseli din Ungaria este la același nivel cu cea din România, dar distribuția proiectelor și marjele de profit sunt mai bune. Vom deschide filiala, cel mai probabil, undeva în a doua parte a anului”, a declarat cofondatorul EMS Floor Group.

2020: un an dificil cu rezultate bune

Deși grupul a înregistrat creșteri în 2020, activitatea a fost constrânsă și întreruptă de restricțiile impuse în context pandemic.

”Acum, activitatea s-a reluat în proporție de 100%, s-au deblocat căile de acces în toate țările din Europa în care lucrăm, însă în prima parte a anului ne-am confruntat și noi cu situații pe care nu le luasem în calcul inițial. Au apărut testările COVID, am avut colegi care s-au infectat, am fost nevoiți să ne informăm în permanență despre condițiile în care puteam să circulăm, prin ce țări puteam trece, dar și ce fel de cerințe erau la destinație, carantina, iar toate aceste variabile ne-au modelat activitatea”, a explicat Claudiu Baciu.

În ciuda condițiilor dificile, EMS Floor Group nu doar că a reușit să se adapteze, ci a înregistrat majorări considerabile. „Nimic nu mai era valabil din strategia anterioară pandemiei. A trebuit să ne regândim planurile de execuție și să ne adaptăm șantierul în funcție de toți acești factori, ceea ce a extins termenele de livrare, dar fără ca acest lucru să afecteze vreo relație contractuală”, a menționat Claudiu Baciu.

Investiții în digitalizare

Claudiu Baciu a exprimat planul grupului de a investi în noi tehnologii de digitalizare, după ce anul pandemic a evidențiat importanța acestora: ”Prima lecție pe care am învățat-o în criză este aceea că online-ul poate fi o cale prin care ne putem gestiona businessul, astfel că ne vom concentra în continuare pe digitalizare la nivelul companiei și vom folosi toate instrumentele pe care le avem la dispoziție”.

Continuăm digitalizarea, ne propunem să aducem softuri care să ne permită să gestionăm businessul de la distanță, astfel încât să avem un management integrat în toate țările în care activăm. Trebuie, de exemplu, să găsim o soluție integrată pentru zona de HR care să răspundă nevoii noastre de gestionare a angajaților și de adaptare la legislația din fiecare țară, dar care să ne ajute să simplificăm și să reducem timpii pentru a gestiona informații și activități”, a adăugat cofondatorul EMS Floor Group.

Planuri pentru viitor: cea mai mare companie de profil din Europa

Obiectivul grupului este să devină cea mai mare companie de profil din Europa. Astfel, planurile fraților Claudiu și Marius Baciu, cofondatorii EMS FLOOR GROUP, sunt ca până în 2023 să își concentreze atenția asupra piețelor pe care activează deja. Ulterior, aceștia doresc să targeteze  Franța și Germania, cele mai mari piețe europene de pardoseli industriale și hidroizolații.

EMS Floor Group are 140 de angajați și activează pe piețele din România, Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria, cu trei divizii specializate: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems și EMS Polishing. EMS Floor Group aplică sisteme profesionale de pardoseli pe bază de răşini şi este, de asemenea, specializată în hidroizolaţii.