DeckExpert: Soluții tehnice pentru terasa visurilor tale – provocări și perspective

DECKEXPERT este recunoscut ca expert în furnizarea de soluții pentru amenajarea teraselor utilizând materiale precum lemn exotic, lemn termotratat și compozite din lemn și plastic (WPC).

Mai multe detalii despre sfaturi esențiale pentru a face alegeri informate când vine vorba de achiziționarea și instalarea unui deck de terasă, precum și despre provocările și perspectivele din industrie. aflăm de la Alex Bobeica, Executive Manager Deckexpert.

1. Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de deck de terase?

Sfatul de căpătâi pe care l-am oferi unui potențial client este să ia legătura și să se informeze de la un profesionist înainte de a face o alegere sau alta. Iar această legătură ar trebui stabilită cât mai din timp pentru a avea toate informațiile tehnice necesare în realizare lucrărilor premergătoare instalării deck-ului.

Apoi recomandăm puțină atenție în evaluarea ofertelor primite –  clientul să se asigure că acestea sunt complete și sunt adaptate la situația reală de montaj și la preferințele sale. Ideal ar fi ca oferta să vină după un set de măsurători și determinări profesionale specifice: suprafața de montaj, geometria acesteia, nivel și diferențe de nivel, evaluarea stratului suport, etc.

În al 3-lea rând – să renunțe la improvizații. Să fie conștient că doar respectarea unei tehnologii duce la rezultate și economii pe termen lung.

2. Care sunt 3 capcane/greșeli des întâlnite pe care le observați că le fac cumpărătorii când achiziționează deck-ul de terase?

Una din greșelile frecvente pe care le-am întâlnit este achiziția neinformată și incompletă. Sistemele de decking presupun tipuri diferite de accesorii care trebuie adaptate și dimensionate corect proiectului. Am primit destule solicitări de a furniza diverse accesorii pentru materiale achiziționate din alte surse, semn că undeva s-au făcut unele calcule greșite.

O altă capcană pentru client este prețul foarte mic. Te încântă o achiziție inițială ieftină, dar care de cele mai multe ori ascunde lucruri nu tocmai plăcute – durată mică de viață, lipsa accesoriilor compatibile, deterioarea materialului la scurt timp de la instalare, etc.

3. Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrați sau le-ați finalizat recent și ce solutii tehnice din portofoliul dvs. ați folosit?

În general soluțiile tehnice aplicate în proiectele noastre se bazează pe principiul planeitate – orizontalitate – ventilare.

Iar pentru a respecta acest principiu ne asigurăm că sunt dimensionate corect accesoriile, atât ca tipologie, cât și cantitativ (rigle suport, elemente de fixare, suporți reglabili etc).

Pentru cele mai bune rezultate și rapiditate în execuție utilizăm pe scară largă suporții reglabili – protejează hidroizolațiile, asigură planeitate și orizontalitate deck-ului, dar și o optimă ventilare.

Fără a nominaliza proiectele, atașăm câteva fotografii:

4. Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

Cred că cele generale – forța de muncă bine pregătită pentru instalare este redusă și costuri din ce în ce mai mari. Iar mai nou, instabilitatea legislativ/ fiscală.

În același timp suntem cu o privire și pe contextul general al pieței care nu are perspective foarte ofertante pentru perioada următoare.

5. Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. de deck de terase în România în următoarele 6-12 luni?

Activitatea pe acest segment are o sezonalitate specifică, ne așteptăm la o contracție în următoarele 6 luni, urmată de o revenire. Dacă revenirea va fi la nivelul anului curent rămâne de văzut. Sperăm să fie bine, dar ne pregătim și de ce e mai rău.

6. Ne puteți spune câteva din obiectivele DECKEXPERT pe care le implementați în această perioadă

Reducerea costurilor legate de logistică.

Îmbunătătirea gamei cu produse superioare dpdv tehnic, dar și prietenoase cu mediul.

Reducerea risipei de materiale și de timp