Cum se schimbă pardoselile comerciale în era post-pandemie?

Pandemia și-a pus amprenta în fiecare aspect al modului în care trăim. Pe măsură ce afacerile încep să se redeschidă pentru clienți și angajați, vor trebui să se adapteze noilor realități și temerilor consumatorilor. Iată principalele tendințe în materie de pardoseli estimate pentru era post-pandemie, potrivit specialiștilor Intertech Commercial Flooring:

intertechflooring.com
Sentimentul de „acasă”

În ultimul timp, casa a fost principalul centru al activității noastre, fie că vorbim de muncă, divertisment, exerciții sau socializare. Ne-am obișnuit cu confortul liniștitor și protector al casei. Pe măsură ce oamenii reintră în spații comerciale, fie în calitate de angajați, fie în calitate de clienți, vor să simtă același confort. Potrivit lui Reesie Duncan, vicepreședinte global design la Shaw Contract, încorporarea materialelor, texturilor și tranzițiilor subtile între zone va spori sentimentul de calm și mulțumire.

”Cred că tot mai mulți oameni vor să treacă printr-un spațiu fără niciun fel de schimbări drastice, indiferent dacă este vorba de model, înălțime sau textură”, a declarat aceasta pentru revista Floor Trends.

Distanțarea socială

Pardoseala va juca un rol cheie în identificarea căilor și în sprijinirea distanțării sociale. Pardoseala LVT și din cauciuc oferă opțiuni de design nesfârșite pentru direcționarea circulației traficului interior. Vom vedea producătorii extinzându-și opțiunile de modele și culori interesante pentru a completa branding-ul sau schema de design interior. Aceste materiale pot fi tăiate individual pe șantier și integrate în podea.

În plus, companiile vor lua în calcul distanța sugerată de 2 metri în proiectarea produselor. La Shaw, de exemplu, „Plăcile noastre de pardoseală sunt divizibile cu șase (6 feet)”, a spus Ashley Olson, director de proiectare la Shaw Contract Workplace Studio. „Mă gândesc la distanța pe care va trebui să o menținem atunci când ne întoarcem la locul de muncă. Prin intermediul pardoselii, există o oportunitate reală de a comunica această distanță și modul în care se poate respecta”, adaugă aceasta.

Curățare facilă

În timp ce frumusețea și funcționalitatea vor fi întotdeauna factori cheie în selectarea pardoselilor, curățenia și igiena devin prioritare. Amtico Flooring declară: „Pur și simplu, alegerea materialelor care pot rezista la curățări dure și care oferă protecție împotriva bacteriilor – cum ar fi suprafețele neporoase și cele care pot fi curățate cu clor – vor oferi beneficii pe termen lung. În special, plăcile LVT sunt un produs practic, igienic și extrem de durabil, ideal pentru spații comerciale”.

Sursă articol: intertechflooring.com