Cum să alegi pardoseala pentru băile mici?

Oglinzile mari și accesoriile suspendate și-au câștigat locul cuvenit în cărțile de design. Cu toate acestea, sunt multe de spus și despre amenajarea corectă a pardoselilor atunci când vine vorba de încăperile mici. Lucy Tunstall, director de creație la Harvey Maria, explică: „când creați o baie mai mică, investiția în elemente cheie, cum ar fi podeaua, adaugă o senzație premium și vă permite să creați un refugiu confortabil și relaxant, care să se potrivească stilului dumneavoastră”.

Iată câteva sfaturi pentru a vă face baia să pară mai mare:

Modele
livingetc.com

„Indiferent de dimensiunea băii dumneavoastră, o gresie cu model va crea întotdeauna un aspect curat, clar și uimitor”, spune Chris Gulson-Brooke, fondatorul Maitland & Poate. „Modelele mari combinate cu gresia simplă vor ajuta la extinderea spațiului într-o baie mică”.

Forme
livingetc.com

„Formele contemporane, cum ar fi mozaicurile hexagonale, sunt perfecte pentru a crea interes vizual și o senzație de textură, chiar dacă spațiul este limitat”, spune directorul de creație al Fired Earth, Colin Roby-Welford.

Placile cu forme diferite pot spori impactul doar într-o baie mică. În plus, există o gamă aparent nesfârșită de modele diferite din care să alegeți.

Plăci pentru pardoseală și pereți
livingetc.com

Cea mai bună lecție despre cum să vă faceți baia mică să arate mai mare? Folosiți gresie ca plăci de perete, în loc de faianță.

După cum spune Roby-Welford, „folosirea acelorași plăci pe pereți și podele este o modalitate excelentă de a crea instantaneu iluzia de mai mult spațiu, pe măsură ce atenția se îndreaptă asupra încăperii”.

Totuși, dacă intenționați să utilizați un model într-o baie mică, gândiți-vă întotdeauna la mărimea acestuia. Roby-Welford explică „modelele mari și îndrăznețe pot copleși un spațiu compact, în timp ce un motiv mai mic poate crea un spațiu uniform”.

Plăci lucioase
livingetc.com

Este bine cunoscut faptul că oglinzile pot face spațiul să pară instantaneu mai mare. Dar, în loc să folosiți o oglindă, optați pentru o pardoseală reflectorizantă.

Louisa Swannell, șeful departamentului de design creativ la Walls and Floors, spune că „alegerea unei plăci lucioase poate crea și iluzia de mai mult spațiu, deoarece acestea reflectă lumina. Acest lucru creează iluzia de mai mult spațiu, deoarece colțurile camerei par mai puțin obstructive”.

Culori calde
livingetc.com

Conform specialiștilor în design interior, culorile pământii sunt în topul tendințelor în 2021.

Această tendință poate fi încorporată în fiecare cameră a casei dumneavoastră, inclusiv în baie. Louisa Morgan, director de creație la Mandarin Stone, spune că „roșul este folosit pentru a crea o senzație de căldură și stil. Tonurile bogate și designul subtil de terrazzo oferă vibrații retro spațiului.”

Plăci mari
livingetc.com

Dacă doriți să vă faceți baia să pară mai spațioasă, este important să vă gândiți la dimensiunea materialelor pentru pardoseală. Dacă doriți să renovați baia și să creați o senzație de expansiune, optați pentru plăci de gresie mai mari.

În plus, cu linii minime de chit, este greu de spus unde se termină o țiglă și unde începe alta, creând un aspect uniform.

Sursă: livingetc.com