Cum influențează pardoselile calitatea aerului interior?

Deoarece pardoselile ocupă un spațiu atât de mare în casa dumneavoastră, orice substanțe chimice sau alergeni pot ajunge în aer. Iată o parte dintre contaminanții care ar putea fi în pardoseala dumneavoastră:

Compuși organici volatili

Unele produse și finisaje pentru pardoseli conțin COV dăunători, cum ar fi formaldehida. Aceste gaze radiază de pe suprafețele de podea noi în timpul procesului de degazare sau emisie și produc un miros neplăcut . Astfel de compuși pot provoca probleme de sănătate pe termen scurt și lung, cum ar fi iritarea nasului și gâtului, dureri de cap, greață, leziuni hepatice și leziuni renale.

Este posibil să găsiți formaldehidă în anumite materiale, cum ar fi fibrele sintetice ale covorului și adezivii utilizați în timpul instalării. Când doriți să instalați noile pardoseli, consultați specialistul în vedere cu produsele și metodele cu conținut scăzut de COV sau fără COV.

Azbest

Din anii 1930 până în anii 1980, pardoseala din plăci de gresie și vinil conținea azbest pentru a spori izolația și rezistența la daune. Producătorii au încetat să mai utilizeze azbest după ce și-au dat seama că substanța provoacă boli grave. Când este inhalat, poate provoca inflamații sau chiar cancer după expunere pe termen lung.

Cel mai bun mod de a vă îmbunătăți calitatea aerului din interior este de a înlocui pardoseala cu un material mai nou, mai ecologic.

Alergeni

Praful, murdăria și blana animalelor de companie se pot bloca în materialele de pardoseală și pot agrava simptomele alergiilor dacă nu vă curățați pardoselile des. Fibrele de mochetă pot prinde acești contaminanți și îi pot trimite în aer în timp ce mergeți. Pentru a îndepărta resturile din covoare și mochete, puteți aspira săptămânal, dar ar trebui să le curățați profesional cel puțin o dată pe an.

Dacă dumneavoastră sau cei dragi suferiți de alergii sau alte afecțiuni respiratorii, vă recomandăm să instalați pardoseli cu întreținere redusă și ușor de curățat.

Mucegai

Mucegaiul se poate dezvolta atunci când podeaua este udă mult timp. Dacă aveți o alergie la mucegai, puteți dezvolta simptome asemănătoare gripei, cum ar fi un nas înfundat, febră și dificultăți de respirație. Unele materiale pentru pardoseli încurajează creșterea microbiană din cauza componentelor lor organice sau fibrelor groase. Căutați o companie de încredere care vă poate instala pardoseala corect pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului.

Cele mai bune pardoseli pentru calitatea aerului interior

Lemn masiv– Pentru o frumusețe naturală unică, luați în considerare instalarea pardoselilor din lemn masiv. Dacă aveți grijă de ele corect, pardoselile pot rezista mai mult de jumătate de secol. Acest material durabil și natural nu conține COV. Pentru a îmbunătăți calitatea aerului , asigurați-vă că specialistul folosește un finisaj poliuretanic pe bază de apă cu un număr scăzut de COV.

Vinil de lux– LVT este un material de pardoseală care necesită întreținere redusă. Acesta este plăcut din punct de vedere estetic, poate imita aspectul de piatră naturală, ceramică sau lemn de esență tare, în funcție de preferințele dumneavoastră. de design. Chiar dacă poate conține COV, puteți întreba specialistul despre opțiunile cu conținut redus de COV. Rezistența la apă poate ajuta la prevenirea dezvoltării mucegaiului pe pardoselile din vinil. Suprafața dură nu menține alergenii sau bacteriile dăunătoare.

Gresie– Pardoselile din plăci ceramice sau porțelanate nu conțin COV, deoarece producătorii folosesc temperaturi ridicate pentru a le crea. Pardoseala cu gresie este rezistentă la umezeală, nu dezvoltă mucegai și o puteți curăța cu ușurință cu o cârpă.

Laminat– Acest material vine în diferite opțiuni de culoare și design, care pot semăna cu lemnul natural sau cu piatra. Chiar dacă laminatul poate conține COV, specialistul în pardoseli vă poate recomanda opțiuni cu conținut scăzut de COV. Deoarece acest material este rezistent la umiditate, nu va determina dezvoltarea mucegaiului. Puteți curăța rapid scurgerile cu o cârpă sau mop din microfibră. Suprafața sa dură facilitează îndepărtarea bacteriilor și a altor contaminanți.

Sursă articol: 50floor.com