Cum aleg pardosela din cauciuc potrivita pentru o sala de fitness

Exista multe variante de a acoperi pardoselile unei sali in care se practica activitati sportive. Covorul pvc, pardoselile poliuretanice turnate, parchetul multistrat, etc., reprezinta solutii pentru amenajarea salilor de sport, insa cand vine vorba de spatiile ce presupun si prezenta echipamentelor grele, o pardoseala din cauciuc este perfecta.

Ne indreptam, deci, atentia asupra pardoselilor pentru sali de fitness/forta.

© dale puzzle din cauciuc reciclat instalate de Indfloor Group intr-o sala de fitness din Baia Mare

Cum se fabrica o pardoseala din cauciuc reciclat

Cauciucul reciclat din care sunt fabricate dalele provine fie din anvelopele camioanelor, fie din ale autoturismelor. Diferenta dintre ele este ca pardoselile fabricate din anvelopele camioanelor sunt pardoseli cu textura densa, data de procesele de vulcanizare la care sunt supuse pneurile in decursul timpului.

Pardoselile realizate din cauciucul pneurilor de autoturisme prezinta mici bucati albe provenite din materialul aflat in interiorul anvelopelor si sunt cam cea mai ieftin varianta de pe piata pentru fabricarea pardoselilor din cauciuc reciclat, asa cum sunt dalele tip puzzle.

Anvelopele trec printr-o masinarie care toaca materialul in bucati mici cat o moneda, dupa care intra intr-un alt proces de maruntire, de aici si dimensiunile reduse ale granulelor. Metalele din procesul de fabricare a anvelopelor sunt indepartate cu ajutorul unui magnet, in timp ce granulele de cauciuc isi continua traseul pe o banda transportoare. Urmeaza un proces de alegere a materialelor fibroase, realizat printr-un procedeu de vacuum.

Dupa ce se incheie procesele de maruntire si curatare, granulele de cauciuc sunt gata sa fie mixate cu agenti speciali poliuretanici, sau pot fi amestecate cu granule colorate EPDM.

Granulele din cauciuc reciclat sunt eco friendly si au, de cele mai multe ori, un pret mic pe piata comparativ cu cauciucul vulcanizat (provenit din anvelopele masinilor mari) sau cel virgin. Nu mai punem la socoteala faptul ca reciclarea salveaza anual mii de anvelope de la ardere.

Cauciucul reciclat poate rezulta in pardoseli tip puzzle, presuri de cauciuc, pardoseli prefabricate in rola, etc.

 

Dale tip puzzle din cauciuc reciclat – unde pot fi instalate

Pardoselile din cauciuc reciclat pot acoperi suprafetele salilor de sport, fitness, aerobic si orice alt spatiu in care se desfasoara activitati sportive (poti vedea exemple de lucrari aici).

Dalele din cauciuc reciclat pot avea dimensiuni si grosimi diferite, astfel ca pot sustine greutati foarte mari. Astfel, ele unt perfecte pentru pardoseli in sali de forta unde exista echipamente robuste. Chiar daca sistemul puzzle faciliteaza procesul de montaj al acestui tip de pardoseala, dalele nu se misca in timpul activitatilor. Prezinta o excelenta stabilitate dimensionala.

dale puzzle din cauciuc instalate de Indfloor Group intr-o sala de fitness din Baia Mare

Ce alte avantaje prezinta dalele pentru sali de fitness

  • au o rezistenta deosebita sub actiunea echipamentelor fitness
  • au o buna elasticitate si au grosimi care permit socuri puternice
  • nu se rup si nu se sfarama
  • odata instalate, sansele ca ele sa isi schimbe pozitia sunt minime
  • se pot instala si reinstala in mod repetat
  • izoleaza fonic
  • nu sunt toxice
  • nu intretin arderea

Pentru orice intrebare legata de pardoselile din cauciuc reciclat iti stau la dispozitie consultantii Indfloor Group!

Sursa material: http://blog.indfloor.ro