Cluj: Cum a evoluat piața de parchet laminat în ultimul an?

În ultimele 12 luni au fost monitorizate 14.740 proiecte la nivel național la care se estimează necesar de pardoseli laminate. În total, suprafața acestora depășește 61,95 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 142,22 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează București (1432 proiecte), Timiș (1418 proiecte) și Cluj (1335 proiecte).

Conform VICTA.ro, cele mai multe investiții provin din domeniul rezidențial, unde a fost înregistrat un total de 8711 lucrări la care se estimează necesar de parchet laminat.

Cantitatea de pardoseli laminate necesară în Cluj

Potrivit datelor furnizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultima lună au fost identificate 1335 proiecte la care se estimează un necesar de 1,4 milioane mp de parchet laminat în Cluj.

Suprafața totală a șantierelor se întinde pe 4,6 milioane mp, iar valoarea cumulată a investițiilor atinge suma de 8,4 miliarde RON.

DIN CE DOMENII PROVIN PROIECTELE CU NECESAR DE PARDOSELI LAMINATE?

Și în Cluj se menține trendul observat la nivel național, iar cele mai multe proiecte provin din domeniul Clădiri rezidențiale private (1026). La o distanță semnificativă, locurile 2 și 3 în clasament sunt ocupate de domeniile Birouri/Comercial și Retail, cu 225 și, respectiv, 172 proiecte la care se estimează necesar de parchet laminat.

Segmentarea proiectelor după tipul de finanțare

Așa cum era de așteptat, cele mai însemnate proiecte au finanțare privată. Așadar, potrivit VICTA.ro, au fost identificate 1251 investiții private, 50 publice și 34 cu finanțare public-privată.

Evoluția domeniului rezidențial în Cluj

În ultimele 12 luni au fost identificate 1123 proiecte rezidențiale pe teritoriul județului Cluj. Suprafața acestora depășește 3 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 6,41 miliarde RON. Conform VICTA.ro, 216 sunt ansambluri rezidențiale, 267 sunt blocuri, iar 650 sunt case și vile.

De asemnea, statisticile analizate de IBC Focus pentru 2020 arată o creștere semnificativă pe domeniul rezidențial în zona Nord-Vest. Este vorba despre o creștere de 34 puncte procentuale, aceasta ocupând prima poziție în clasamentul regiunilor cu cele mai multe proiecte rezidențiale.

Domeniul rezidențial: Pe ce șantiere se lucrează în Cluj?

Proiectele monitorizate de echipa IBC Focus se află în diferite stadii de execuție, iar 476 dintre lucrările identificate în ultimele 12 luni în Cluj sunt în construcție.

Iată 3 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Ansamblu rezidențial de lux 26 de imobile unifamilaiale P+1E/P+1E+pod cu dotări aferente – Colina Nouă
  • Imobil mixt: locuințe colective și spații comerciale S+P+3E+4Er – 39 de apartamente
  • Ansamblu rezidențial 20 imobile locuințe colective S+D+P+3E+M – Beta Residence
Domeniul rezidențial: cei mai activi arhitecți în Cluj

În ultimele 12 luni au fost identificate 289 firme de arhitectură care au executat lucrări rezidențiale în Cluj. Companiile cu cele mai multe astfel de proiecte sunt PLAN TRADE (51 lucrări), SMARTBAU CONSTRUCT (25 lucrări) și REGAL DESIGN CONSTRUCT (25 lucrări).

Cluj: TOP 4 CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN DOMENIUL REZIDENȚIAL

Cu ajutorul VICTA.ro, în ultimele 12 luni au fost identificați 265 antreprenori generali care au executat lucrări rezidențiale în Cluj. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt MARC EDIL THERMO (21 proiecte), MPSV TOTAL (10 proiecte) și POTOR LUCRARI DE CONSTRUCTII (7 proiecte).

Descarcă gratuit analiza pieței de parchet laminat completând link-ul de mai jos și primești automat pe emailul tău un document cu informații valoroase din piața de specialitate.