Cererea de Material Geotextil în Creștere: 9,49 Milioane de Metri Pătrați în Ultimele Șase Luni

Monitorizarea Proiectelor în Diverse Stadii de Construcție

În ultimele șase luni, cererea de material geotextil a fost estimată la 9,49 milioane de metri pătrați, conform Victa.ro – singura asistentă virtuală de ofertare la șantiere. În această perioadă, s-au monitorizat 705 proiecte în diverse stadii de construcție pe suprafața întregii țări.

Dintre acestea, județul Timiș a fost cel mai ofertant cu 58 de proiecte, urmat de județele Bihor cu 50 de proiecte și Cluj cu 44 de proiecte.

Investiții Masive în Proiecte Publice

Se estimează că în aceste proiecte se vor investi 23,32 miliarde RON. Majoritatea acestor investiții provin din fonduri publice, cu 678 de proiecte finanțate în totalitate din bani publici. În plus, doar 26 de proiecte sunt investiții public-private, iar restul sunt finanțate exclusiv din fonduri publice.

Preferințele Brandurilor de Material Geotextil

Distribuția procentuală a firmelor specificate în caietele de sarcini pentru utilizarea de material geotextil arată preferințe clare pentru anumite branduri. Astfel, 91,53% dintre acestea au optat pentru brandul B2B Consprod, 3,39% au preferat marca ViaCon, 3,39% au ales Tegola, iar doar 1,69% au preferat Sika. Această preferință a fost determinată în principal de prețul acestor materiale, factor esențial în decizia finală a achizitorilor.

Domenii de Activitate și Proiecte Monitorizate

Toate proiectele și șantierele care specifică utilizarea materialului geotextil în caietele de sarcini pot fi găsite pe platforma Victa.ro. Această platformă este singura asistentă virtuală dedicată ofertării la șantiere, oferind o sursă completă și actualizată de informații despre proiectele în derulare din întreaga țară.

Domenii cu Activitate Intensă

Infrastructură

Domeniul Infrastructura este cel mai activ în utilizarea materialului geotextil, cu un total de 292 de proiecte monitorizate. Aceste proiecte includ lucrări de construcție și reabilitare a drumurilor, căilor ferate, podurilor și altor elemente esențiale pentru dezvoltarea infrastructurii naționale.

Construcții Sociale și Comunitare

Pe locul al doilea în ceea ce privește activitatea, se află domeniul Construcțiilor Sociale și Comunitare, cu 202 proiecte în derulare. Acestea cuprind construcția și renovarea școlilor, spitalelor, centrelor comunitare și altor facilități publice esențiale pentru bunăstarea comunităților locale.

Accesul la Informații pe Victa.ro

Platforma Victa.ro permite accesul facil la informații detaliate despre proiectele care utilizează material geotextil, inclusiv date despre stadiul proiectelor, localizarea acestora și detalii despre specificațiile tehnice ale materialelor folosite. Aceasta oferă o resursă valoroasă pentru companiile de construcții, furnizorii de materiale și alți actori implicați în industria construcțiilor.

Victa.ro continuă să fie o platformă esențială pentru monitorizarea și ofertarea proiectelor din domeniul construcțiilor, asigurând transparență și eficiență în procesul de achiziții și execuție a lucrărilor de construcție.