Ce tipuri de pardoseli să evitați dacă aveți animale de companie?

Alegerea pardoselilor este o decizie grea, mai ales dacă aveți și animale de companie în jurul dumneavoastră. Ghearele lor pot lăsa zgârieturi, iar „accidentele” pot provoca pete și mirosuri care pur și simplu nu pot fi eliminate. Probabil veți fi nevoiți să curățați pardoselile mai des, în special în primele luni de viață.

Iată câteva caracteristici pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când vă alegeți pardoselile:

Impermeabilitate (sau cel puțin rezistență la apă)

Indiferent cât de bine dresat este animalul de companie, se pot întâmpla accidente. Iar accidentele nu sunt singura modalitate prin care animalele de companie aduc apă în casă. Mâncarea și apa se pot revărsa din bolurile lor, pot aduce noroi pe lăbuțe, pot uda podeaua după baie etc.

Unele podele pot fi deteriorate permanent chiar și de o cantitate mică de apă dacă nu sunt curățate imediat. Este foarte important să alegeți materiale impermeabile sau cu o rezistență ridicată la apă.

Rezistență la zgărieturi

Ghearele animalelor de companie intră în contact cu solul atunci când merg. Numai acest lucru poate provoca zgârieturi pe podelele fragile, deoarece unghiile lor sunt mult mai dure decât ale oamenilor. 

Pardoselile potrivite pentru câini și pisici ar trebui să fie rezistente și durabile. În general puteți opta pentru pardoseli dure. De asemenea, este o idee bună să căutați podele cu un strat protector puternic, astfel încât să poată fi refăcute. Iată ce tipuri de pardoseli ar fi bine de evitat: 

Covorul

Prima opțiune care trebuie evitată, și probabil cea mai evidentă, este covorul. În special cele groase, de pluș, cu excepția cazului în care alegeți un covor special conceput pentru proprietarii de animale de companie.

Pardoselile din lemn masiv

Pardoselile din lemn masiv trebuie, de asemenea, evitate. Accidentele animalelor de companie le pot deteriora permanent. În plus, pot fi ușor zgâriate. Deci, dacă insistați pe lemn de esență tare, este mai bine să optați pentru parchet stratificat.

Pardoselile laminate

Laminatul nu este în mod tradițional considerat o alegere bună pentru animalele de companie. Se poate deforma dacă se udă, cu excepția cazului în care reușiți să achiziționați una dintre opțiunile de laminat impermeabil fabricate recent. În plus, textura sa poate fi alunecoasă pentru animalele de companie . Acest lucru poate fi dificil, în special pentru câinii care sunt predispuși la leziuni de șold.

Acestea sunt principalele materiale pe care este bine să le evitați dacă aveți animale de companie în casă. În schimb, puteți opta pentru pardoseli mai dure și rezistente, precum cele din piatră sau gresie, plută, bambus sau LVT.