Ce pardoseli pot fi folosite într-o cameră mică pentru a părea mai spațioasă?

Foarte multe locuințe au o cameră mică și înghesuită care nu arată minunat din punct de vedere estetic. Totuși, există o serie de „trucuri” care pot crea impresia unui spațiu mai mare. De exemplu, un dormitor mai mic va arăta întotdeauna mai spațios atunci când este echipat cu mai puține piese de mobilier. Pereții de culoare deschisă și de culoare strălucitoare tind, de asemenea, să creeze iluzia unui spațiu mai mare.

Modelul pardoselii

În ceea ce privește pardoselile, specialiștii de la 50 Floor evidențiază următoarele caracteristici:

  • Modele diagonale:  Crearea unui model de tip încrucișat pare să extindă dimensiunea podelei. Cu toate acestea, aveți grijă la modelele tip tablă de șah. Dacă au dimensiunea greșită, acestea pot face camera să pară și mai mică.
  • Plăci de parchet mai late:  Vă gândiți să folosiți un produs precum lemnul masiv în camera dumneavoastră mică? Plăcile mai late pot da impresia unui spațiu mai mare. De asemenea, acestea pot fi mai accesibile decât cele înguste deoarece aveți nevoie de un număr mai mic.
  • Plăcile LVT mai mari: Un tip popular de pardoseală este LVT, plăcile din vinil de lux. Fie că vă orientați către acestea sau alte tipuri de plăci, alegeți-le întotdeauna pe cele de dimensiuni mari. Plăcile cu dimensiuni mici doar vor accentua lipsa spațiului din cameră.
Culoarea pardoselii

După ce alegeți tipul de pardoseală și stilul pe care îl doriți, veți trece la partea distractivă – alegerea culorii potrivite care să creeze iluzia unui spațiu mai mare.

În general, indiferent de culoarea pe care o decideți, luați în considerare uniformizarea acesteia. Încercați să evitați covoarele multicolore atunci când spațiul este limitat.

Culorile întunecate, inclusiv covoarele de pluș maro intens, pot fi minunate într-un spațiu mic. Spre deosebire de situația pereților, colorarea profundă și întunecată a podelelor face ca plafonul de culoare deschisă să pară mai înalt. De asemenea, pardoseala de culoare deschisă tinde să lumineze spațiul și să-l facă să pară mai mare. Tonurile de podea strălucitoare și cremoase pot ajuta la modernizarea unei încăperi mici , adăugând un plus de aerisire. Asigurați-vă că aveți cât mai multă lumină naturală sau instalați lumini calde pentru a vă face spațiul mic cât mai atractiv și mai primitor.