Analiză detaliată a pieței de borduri drumuri în România în prima jumătate a anului 2024

În perioada 1 ianuarie – 01 iulie 2024, platforma Victa.ro a monitorizat șantierele din întreaga țară, identificând un total de 1645 de proiecte care implicau montarea a 6.16 milioane de metri liniari (ml) de borduri drumuri conform specificațiilor din caietele de sarcini. Investițiile estimate pentru aceste proiecte au însumat aproximativ 34.53 miliarde de lei (RON).

Distribuția regională a proiectelor

Cele mai multe investiții în instalarea de borduri drumuri au fost identificate în județul Bihor, cu un total de 97 de proiecte. Pe următoarele locuri s-au situat județele Timiș și Cluj.

Analiza specificațiilor de borduri drumuri

Din analiza specificațiilor din documentațiile tehnice ale proiectelor publice, s-a constatat că rata de specificare a unui anumit brand de borduri drumuri este de 0.25%. Au fost identificate 1626 de firme implicate în specificarea bordurilor drumuri, iar cele mai populare trei branduri specificate au fost: Semmelrock, Petra Pavaje și Elis.

Distribuția proiectelor în funcție de domeniu și finanțare

Cele mai multe borduri drumuri au fost montate în următoarele domenii:

  • 683 de proiecte în construcții sociale și comunitare, implicând 215,834 ml de borduri.
  • 639 de proiecte în infrastructură, cu o necesitate de 5.78 milioane ml de borduri.

În ceea ce privește tipul de finanțare, majoritatea proiectelor (1584) au fost finanțate din fonduri publice, totalizând aproximativ 33.37 miliarde RON.

Platforma Victa.ro se dovedește a fi un partener esențial pentru distribuitorii de borduri drumuri, oferindu-le instrumentele necesare pentru a optimiza procesul de ofertare și a crește eficiența în industria construcțiilor. Modulul Materiale disponibil pe Victa.ro facilitează navigarea într-un mediu complex al proiectelor de construcții, permițând companiilor să se concentreze pe dezvoltarea afacerii lor. Alegerea Victa.ro poate transforma modul în care companiile interacționează cu piața de construcții, asigurându-le un avantaj competitiv în piața actuală.