STUDIU: Cat de mare este piata de pavaje din Romania si cine o influenteaza

Piata pavajelor din Romania este estimata la 13 milioane mp pe anul 2014 – conform producatorului Symmetrica. Desi piata rezidentiala are un avans net de peste 10% (conform INS), aceeasi sursa estimeaza o stagnare a pietei la nivelul anului 2015.

Cei mai mari jucatori ai pietei de pavaje sunt producatori locali precum Symmetrica, Elis Pavaje, Semmelrock, Elpreco si altii.

Dar cine influenteaza piata pavajelor din Romania?

In mod normal, orice investitie in constructii este influentata in cea mai mare masura de catre arhitectii care o proiecteaza si propun solutiile tehnice.

In Romania, 97% din arhitectii activi in piata constructiilor specifica minim un brand in caietele de sarcini. In cazul pavajelor situatia este exact pe dos.

Un procent de doar 3% din arhitectii care au propus ca si solutie la investitiile lor din ultimele 12 luni au specificat si un brand al producatorilor de pavaje.

Statistica realizata de IBC Focus a fost realizata in ultimele 12 luni pe un esantion de 1193 arhitecti care au specificat un volum de peste 2 milioane mp de pavaje si pavele.

1

Cele mai multe proiecte in care s-a specificat ca si solutie pavajul sunt constructiile noi in procent de 43% din total, urmate de reparatii si renovari .

Pavajele specificate dupa tipul constructieiFaptul ca doar 3% din arhitectii si proiectantii din Romania au specificat un brand de pavaje in caietele de sarcini poate reprezenta o oportunitate imensa de diferentiere si infuentare a pietei de catre producatorii de pavaje.

IBC Focus a lansat cea mai moderna platform de comunicare si promovare catre arhitecti – ARHISPEC.RO – unde deja exista producatori de pavaje inscrisi.

Recomandat de pe Arhispec.ro
Travertin Classic Cross Cut French Pattern 3cm (Pavaj Exterior)
Pavajele CIVIC - Clasic şi Creativ - recomandat pentru terase, curti şi alei!
Dale multifunctionale din PP Bergo Suedia Exclusiv in Romania