Care sunt cele mai igienice și ușor de curățat pardoseli rezidențiale?

Poate fi frustrant atunci când aveți pardoseli care necesită multă întreținere, însă vestea bună este că unele tipuri de pardoseli se pot curăța repede și fără foarte mult efort. Iată câteva exemple:

Plăci ceramice

Plăcile ceramice sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru pardoseli cu întreținere redusă. Acest tip de pardoseală este greu de zgâriat, iar procesul de curățare este simplu. De asemenea, plăcile ceramice sunt foarte durabil, iar șansele de a sparge sunt mici. Deoarece tipurile de ceramică vin într-o varietate de forme și culori, acestea sunt ideal pentru orice casă.

Un exemplu elegant de pardoseală ceramică este Le Roche di Rex furnizată de Studio Ceramica. Aceasta are un design strict contemporan, având la bază accente franceze.

Lemn stratificat

Pardoseala din lemn stratificat necesită o întreținere limitată; tot ce trebuie să faceți este să aspirați și să o curățați frecvent cu mopul. Ocazional, în zonele cu trafic intens, acestea trebuie refinite pentru a rămâne într-o stare bună. Aceasta este, în general, singura întreținere pe termen lung pe care trebuie să o faceți. Numai în circumstanțe rare, cum ar fi daunele cauzate de inundații sau mucegai, pardoseala trebuie înlocuită.

Dacă sunteți în căutare de pardoseli din lemn statificat, Parchetul Triplustratificat Light Collection al companiei Sonerg poate fi o alegere potrivită pentru dumneavoastră. Această colecție este un tribut adus celebrei lumini nordice, fiind o variantă atrăgătoare din punct de vedere estetic.

Piatră naturală

Pardoseala din piatră naturală este o opțiune mai costisitoare, dar curățarea este simplă. Aceasta este rezistentă la uzură normală, la apă și este aproape imposibil să se spargă sau să se zgârie. Trebuie curățată cu mopul în mod regulat pentru a-și păstra aspectul estetic.

De exemplu, pardoseala din granit  Padang Dark Polisat de la PIATRAONLINE este o variantă estetică și rabilă, care poate fi utilizată pentru placări interioare și exterioare, atât în interior cât și în exterior.

Vinil

Pardoseala din vinil poate imita aspectul gresiei, a pietrei sau chiar a lemnului de esență tare. Ștergerea și măturarea regulată o vor ajuta să-și păstreze aspectul elegant. Dacă observați că pardoselile dumneavoastră de vinil nu au luciu, puteți adăuga oricând o picătură de ulei de jojoba în apa de la mop. Acest lucru le va face să strălucească ca noi. Deși este ușor de curățat, podeaua din vinil nu este recomandată pentru proprietarii de animale de companie, deoarece se zgârie ușor.

Plăcile și dalele vinilice furnizate de Sonerg pot fi o alegere ideală. Acestea au aspect de parchet, se montează ușor și nu sunt zgomotoase la pășire. Plăcile pot fi montate peste gresie și pot fi îndepărtate fără a demonta și celelalte plăci din vecinătate.

Laminat

Pardoseala laminată nu este costisitoare și este foarte ușor de întreținut: aspirarea și ștergerea frecventă vor menține aspectul „proaspăt” al acesteia. Dacă observați o zgârietură pe pardoseală, frecați puțin ulei vegetal pe ea și va dispărea în cel mai scurt timp. Cel mai mare dezavantaj al pardoselilor laminate este că, dacă se deteriorează, nu pot fi refăcute și vor trebui înlocuite.

Parchetul laminat Elegance furnizat de Regata poate fi o opțiune potrivită pentru dumneavoastră. Acesta are o grosime de 8 mm, permite utilizarea unui sistem de încălzire în pardoseală și un transfer termic foarte bun.