Care sunt cele mai bune pardoseli impermeabile pentru locuința dumneavoastră în 2021?

Pardoseala pe care o alegeți pentru casa dumneavoastră poate modifica drastic întregul aspect și ambianță. Dacă locuiți într-o zonă uscată, atunci aveți o mulțime de opțiuni, totuși, dacă locuiți într-o zonă predispusă la inundații sau cu exces de umiditate, atunci lucrurile se complică.

Există multe opțiuni de pardoseală disponibile pe piață, dar multe dintre ele nu sunt rezistente la apă. Orice material care nu este rezistent la apă, dar este expus la apă, poate dezvolta probleme grave, cum ar fi umflarea, deformarea, distorsiunile, mucegai și multe altele. Pentru a evita aceste probleme, va trebui să alegeți materialul potrivit.

Iată unele dintre cele mai bune opțiuni de pardoseli impermeabile pentru casa dumneavoastră:

Ceramică și porțelan

Una dintre cele mai vechi și mai de încredere pardoseli, gresia ceramică și porțelanată oferă o rezistență de neegalat la apă. O veți întâlni adesea în zone cu un nivel mare de umiditate, cum ar fi băi și piscine. Aceste plăci sunt realizate din argile fine care sunt arse la temperaturi extrem de ridicate. Dacă doriți să aveți un aspect elegant din lemn sau piatră, atunci acestea sunt cea mai bună alternativă la pardoseala din lemn masiv. Cel mai mare beneficiu al gresiei constă în faptul că este mai durabile și mai rezistentă decât cele mai multe opțiuni tradiționale. Puteți obține aceste plăci în orice textură doriți și asta înseamnă că puteți opta și pentru finisarea mai aspră, care vă va ajuta să aveți o aderență mai bună pe podea.

Vinil

Plăcile de vinil sunt una dintre cele mai căutate opțiuni. Vinilul nu numai că este un material puternic și durabil, dar este și o alternativă foarte frumoasă. În afară de asta, dacă nu doriți să compromiteți forma sau designul, utilizarea scândurilor de vinil de lux poate fi o opțiune excelentă, deoarece aceste plăci sunt realizate din WPC (Wood Plastic Composite) și vin într-o varietate de modele. Dacă doriți un finisaj din lemn fără toate dezavantajele unei pardoseli obișnuite din lemn, atunci pardoseala din vinil vă va oferi o mulțime de modele atractive.

Mochete impermeabile

Un alt material excelent pentru pardoseli care a câștigat multă popularitate recent este mocheta impermeabilă. Veți fi surprins de beneficiile alegerii acestui material modern, deoarece sună absolut incredibil. Majoritatea mochetelor impermeabile vin cu protecție inerentă la pete și murdărie.

De asemenea, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la dezvoltarea mucegaiului, deoarece aceste mochete nu mențin deloc umezeală. Cu toate acestea, un dezavantaj ar putea fi costurile relativ mari. Totuși, merită să plătiți suma suplimentară de bani dacă nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mochetă pentru următoarele câteva decenii.

Acestea sunt unele dintre cele mai populare și mai eficiente materiale care pot fi folosite pentru pardoselile casei dumneavoastră. Majoritatea oamenilor nu acordă multă atenție materialului pe care îl aleg pentru pardoseala lor, deoarece sunt mai concentrați pe pereți, acoperișuri și vopsea. Cu toate acestea, o podea aleasă în mod corespunzător vă poate face casă mai atractivă și unică.