Care este cea mai buna pardoseala pentru trafic intens

La orice proiect de design interior, cea mai dificila alegere de facut este cea asupra pardoselii pentru zonele de trafic intens. Adevar general valabil in cazul locuintelor cat si al proprietarilor de afacere. Intr-adevar, sa alegi pardoseala adecvata unei zone cu trafic intens, presupune un studiu de specialitate pentru a lua decizia adecvata. Pardoseala folosita la aceste zone trebuie sa reziste la toate “abuzurile” la care ea urmeaza sa fie supusa, la numeroasele picioare care o vor calca zilnic de-a lungul duratei sale de viata. Ar trebui sa fie de asemenea, usor de curatat. La urma urmei, un trafic pietonal intens presupune o probabilitate mult mai mare ca vor exista scurgeri, pete si multe altele.

Trafic intens - infopardoseli 2

Desigur, exista diferite optiuni de pardoseala, printre care covorul, pardoseala laminata, gresie, lemn si multe altele. In cazul fiecarei categorii de produse pentru pardoseala exista o optiune potrivita traficului intens. Cu toate acestea, unele materiale vor fi intotdeauna mai bune ca altele, atunci cand este vorba de zone in care oameni si animale vor circula in mod repetat in fiecare zi.

Trafic intens - infopardoseli 1Pentru zonele cu trafic intens, probabil ca una din cele mai bune alegeri sunt placile de tip ceramic. Placile din ceramica, cele din piatra, precum si alte materiale folosite la placare sunt extrem de durabile si rezista foarte bine la traficul pietonal intens. Cu exceptia situatiilor in care este folosit un material extrem de poros, ele sunt usor de curatat, doar cu ajutorul unui mop. Cu toate acestea, ar fi totusi de notat ca nu orice tip de placi este bun pentru o zona intens circulata. Spre exemplu, dalele lucioase, facute din material precum marmura, atunci cand se uda, devin alunecoase, crescand posibilitatile ca pietonii sa alunece si sa se accidenteze.
Si rosturile se pot pata cu usurinta, daca nu sunt aplicate corespunzator. Un rost de culoare inchisa este mai indicat pentru o pardoseala dintr-o zona de trafic intens fiindca petele de pe pardoseala nu vor fi atat de usor de sesizat.

Parchet masivDupa placile de tip ceramic, cea mai buna alegere este lemnul. Pe langa faptul ca ajuta la pastrarea caldurii intr-o cladire sau incapere, pardoseala din lemn este durabila in timp, mai ales atunci cand este facuta din lemn de esenta tare, precum stejarul sau artarul. Podele din lemn tare, pe de alta parte, sunt foarte scumpe. De asemenea, se zgarie si se uzeaza cu usurinta. Prin urmare, nu e cea mai buna varianta sa fie montate in zonele intens circulate, in care obiecte grele, precum mobila, sunt mutate in mod regulat pe podea.

Trafic intens - infopardoseli 4Pardoseala laminata este o alternativa care, in timp ce este mai putin costisitoare decat lemnul, prezinta multe din beneficiile acestuia. De asemenea, poate adauga caldura intr-o camera deoarece este conceput sa arate ca lemnul de esenta tare. Acest tip de pardoseala poate fi chiar durabila, mai ales daca este intretinuta in mod corespunzator. Cu toate acestea, parchetul stratificat este sensibil la accidentele cauzate de apa. Apa varsata pe jos trebuie curatata imediat; in caz contrar, lichidul se va scurge printre straturile pardoselii si o va distruge.

Trafic intens - infopardoseli 6Pardoseala din vinil poate fi o alegere buna pentru zonele cu trafic intens, deoarece este ieftina si imita in mod real aspectul placilor de ceramica sau de piatra. De cele mai multe ori este confectionata dintr-un material plastic rezistent sau dintr-un compozit plastic. Totusi, in timp, ca si diverse pardoseli din material stratificat, si acesta se poate deteriora din cauza apei.  Pentru o pardoseala din vinil, dureaza insa mai mult pana sa fie afectata si deteriorata de apa. Dar in cazul in care apa va ramane pe pardoseala un timp mai indelungat va deforma vinilul in timp, si intr-un final acesta se va desprinde de podea.

Trafic intens - infopardoseli 7Si in cele din urma, un alt material luat in considerare pentru a fi montat in zonele cu circulatie intensa este covorul. Nu este totusi o optiune des intalnita pentru cazurile unde exista un trafic pietonal crescut deoarece se murdareste foarte usor. Cumpararea unui covor rezistent la patare poate ajuta la atenuarea acestui impediment, dar nici o fibra nu este complet rezistenta la pete. Cei care tin neaparat sa aleaga acest tip de pardoseala, ar trebui sa opteaza pentru un covor evaluat la nivel de performanta 4 sau 5, ca sa aiba garantia ca va rezista bine in timp.

Cauti produse de pardoseli pentru trafic inters? Poti gasi foarte simplu mai multe detalii si date tehnice despre produse destinate traficului intens pe www.Arhispec.ro sau ne poti lasa un mesaj mai jos daca te gandesti specific un anumit tip de pardoseala si ai vrea sa primesti consiliere pe acest subiect. Bafta!