Bistrița în plină transformare urbană: A început montarea pavajului nou pe trotuarele orașului

Sursa foto: https://timponline.ro/

Bistrița se află în plină transformare urbană, iar la data de 08.12.2023, stadiul fizic al lucrărilor pentru un proiect municipal crucial atinge 81%. Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii și a calității vieții în oraș, având ca termen estimat de finalizare 31.08.2024, incluzând remedieri și recepția lucrărilor.

Lucrările rămase, necesare pentru finalizarea proiectului, sunt finanțate din bugetul local, reflectând angajamentul autorităților locale de a investi în dezvoltarea orașului. Un aspect notabil al proiectului este implementarea unui nou sistem de iluminat public pe strada General Grigore Bălan, în cadrul proiectului Linia Verde. Aici, vechii stâlpi au fost înlăturați, iar rețeaua aeriană de cabluri a fost eliminată, cedând locul unor stâlpi moderni echipați cu corpuri de iluminat LED.

Începând cu 04.08.2023, proiectul a atins un alt milestone, odată cu demararea montării noului pavaj pe trotuarele din Bistrița, începând cu Calea Moldovei și până la intersecția cu strada Lucian Blaga. Aceste trotuare, incluse în proiectul Linia Verde, vor suferi o transformare completă, iar introducerea canalizației pentru fibră optică și televiziune va rezolva problema cablurilor inestetice care îngrămădesc stâlpii orașului.

Cetățenii au avut un cuvânt important în alegerea modelelor de pavaj, exprimându-și preferințele prin intermediul sondajului iReportBistrița. Alegând modele de pavaj de înaltă calitate, confortabile și estetice, comunitatea își pune amprenta asupra aspectului urban al orașului. Pentru acest proiect se estimează utilizarea a 16.179 mp de pavaj Elis. Iar suma alocata proiectului este de aproximativ 7 milioane de lei.

În zona Liniei Verzi, între Unirea și Viișoara, lucrările sunt programate să se încheie până la finalul anului. Odată finalizate, vor fi introduse 10 autobuze electrice care vor oferi transport gratuit între cele două locații. Primarul Ioan Turc a anunțat cu entuziasm rezolvarea unei probleme majore de mobilitate în Bistrița în următoarele 3-4 luni, subliniind angajamentul orașului pentru un mediu urban modern și eficient.

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și mai ales în ceea ce privește posibilități de ofertare pavaje, platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

SURSA ARTICOL