Balconul – colțul tău de relaxare. Vrei să te bucuri de el cât mai mult?

Oferă balconului tău căldură folosind profile WPC (wood polymer composite)

Ce este balconul?

Conform Wikipedia, un balcon (termen provenit din italiană, balcone = schelă) este o parte a unei clădiri, structuri sau edificiu, de cele mai multe ori o extensie a acesteia, care poate fi simultan un element arhitectural și unul ornamental, care constă dintr-o platformă pe care poți sta sau desfășura activități.

Datorită faptului că balcoanele sunt întotdeauna situate la o anumită înălțime față de nivelul de bază al clădirii, orice balcon este prevăzut cu o balustradă de protecție. Platforma balconului este parțial înconjurată de zidurile clădiri, fiind susținută de acestea, precum și de alte elemente structurale, așa cum sunt arcadele sau contraforții.

Balcoanele pot fi exterioare, interioare sau o combinație parțială a ambelor, comparate cu dimensiunile și volumul clădirii în absența existenței acestora.

Utilizări faimoase ale balconului

Balcoanele au fost utilizate și în numeroase spectacole de teatru, operetă și operă, precum și în film și televiziune. Una dintre cele mai faimoase referiri, cunoscută ca „scena balconului”, a fost folosită de William Shakespeare în tragedia Romeo și Julieta.

Care este rolul sau utilizarea balconului?

Sunt multe utilizări pe care le dăm balcoanelor. De la spațiu de depozitare suplimentar (inclusiv pentru obiecte de uz temporar) la alternativa minunată de a bea cafeaua dimineața într-un spațiu primitor (deschis sau inchis). De la locul de refugiu în serile călduroase de vară pentru somn, sau poate doar pentru cititul unei cărți, la mica grădină de flori și plante care să ne aducă liniștea și relaxarea prin efectul vizual și olfactiv.  

Pardoseli WPC folosite pentru amenajarea balconului

Foarte mulți dintre noi locuim la bloc, așa că știm că balcoanele apartamentelor pot avea suprafețe relativ mici și fiecare centimetru contează. Se poate realiza o modernizare deosebită prin folosirea anumitor materiale. În ceea ce privește pardosirea unui astfel de spațiu, trebuie să îi acordăm o atenție deosebită, căci podeaua de ciment este foarte neatrăgătoare și rece. Tipul de material ales va avea un impact foarte puternic asupra modului în care balconul va fi perceput.

Indiferent dacă balconul este închis sau deschis, acoperit sau nu, o soluție ar fi alegerea lemnului compozit produs de firma Bencomp.  Acesta este rezistent la umezeală și, în contact cu apa, nu putrezește nici macăr dacă apa e sărată. În plus, nu este afectat nici de razele soarelui, deci nu crapă la temperaturi ridicate. Are aspectul lemnului natural, este foarte plăcut la atingere și este antiderapant. Mucegaiul nu-l afectează și nici insectele nu-l atacă. Sistemul de montare e relativ simplu și se poate face în două moduri: aparent, prin intermediul unor șuruburi autofiletante, sau invizibil, cu ajutorul unor elemente de prindere. 

Pentru pardoseala balcoanelor închise/acoperite, Bencomp vă oferă profile cu îmbinare nut și feder, iar pentru cele deschise/descoperite, vă propune profile cu îmbinare prin clipsuri, cu rosturi de scurgere a apei.

Prin folosirea profilelor de pardoseli marca Bencomp se obține o lucrare de calitate, cu o durabilitate mare. Astfel, balconul va deveni locul tău preferat, iar musafirii se vor îndrăgosti iremediabil de el.

Câteva idei pentru destinații de utilizare a balconului

Amenajează-ți biroul în balcon – te poate ajuta să ai un spațiu separat și să identifici separat locul de muncă (util mai ales acum, în perioada în care munca de acasă devine tot mai populară în contextul crizei generată de COVID 19)

Amenajează-ți grădina/sera din balcon – idee aplicabilă pentru balcon deschis/închis

Amenajează-ți locul de relaxare/citit în balcon – poți folosi, dacă spațiul îți permite, mobilier de tipul celui utilizat în grădină. Îți va spori senzația de relaxare și te vei bucura de confortul grădinii tale de la bloc.

Amenajează-ți sala de fitness în balcon – pune o bandă de alergare, un stepper, poate o bicicletă. Ia și niște greutăți, o saltea și gata, nu mai trebuie să mergi la sală. Te poți bucura de beneficiile mișcării din confortul balconului tău.

Dacă dorești să afli mai multe despre WPC – wood plastic composite – şi despre aplicațiile din lemn compozit cum ar fi: pardoseli pentru terase exterioare, împrejmuiri (garduri, balustrade), placări exterioare, mobilier urban, foișoare, intră pe site-ul nostru www.wpcromania.ro.

Dacă ai un proiect sau o schiță, sau ai nevoie de informații suplimentare, solicită ajutorul echipei Bencomp aici: https://www.wpcromania.ro/solicita-oferta.html 

Noi știm că proiectul tău este important pentru tine. Suntem aici să te ajutăm. Așteptăm mesajul tău!