Analiza pieței globale de pardoseli din lemn: Estimări pentru perioada 2021-2026

Conform Research And Markets, piața mondială de pardoseli din lemn va ajunge la valoarea de 55,8 miliarde USD până în anul 2026

Pe fondul crizei sanitare COVID-19, se preconizează că piața globală de pardoseli din lemn, estimată la 43,2 miliarde USD în anul 2020, va atinge o dimensiune revizuită de 55,8 miliarde USD până în 2026, crescând cu o rată anuală de 4,3% în perioada de analiză.

Se estimează că lemnul stratificat, unul dintre segmentele analizate în raport, va crește cu o rată anuală de 4,6% și va ajunge la 37,3 miliarde USD până la sfârșitul perioadei de analiză. După o analiză amănunțită a implicațiilor pandemiei și a crizei sale economice induse, creșterea în segmentul de lemn masiv este reajustată la un CAGR de 3,6% pentru următorii 7 ani. În prezent, acest segment reprezintă o cotă de 37% din piața globală a podelelor din lemn.

Segmentul de lemn prelucrat domină piața datorită numărului tot mai mare de producători care preferă acest produs datorită atributelor sale pozitive: eficiența costurilor și stabilitatea dimensională. Lemnul prelucrat oferă un bun substitut pentru lemnul masiv; conducând astfel la creșterea cererii pentru segment. Segmentul de lemn masiv este de așteptat să câștige din creșterea cererii pentru locuri publice, cum ar fi teatre, restaurante, spa-uri și hoteluri.

Schimbarea stilului de viață, creșterea populației urbane în regiunea Asia-Pacific, creșterea cheltuielilor pentru renovarea și îmbunătățirea locuințelor și creșterea cererii pentru materiale ecologice sunt unii dintre principalii factori care influențează creșterea cererii de pardoseală din lemn.

În viitor, se așteaptă ca preferința pentru produsele ecologice să atragă interesul consumatorilor. Plăcile mai late, mai lungi, culorile mai deschise și naturale ale lemnului și finisajele cu luciu mat sunt câteva dintre tendințele emergente observate în spațiul de pardoseală din lemn. Popularitatea în creștere a designului minimalist modern este un factor primar care stimulează cererea de pardoseli din stejar alb.

Sursă: prnewswire.com