Analiză: Cum a evoluat piața de parchet laminat în zona de Nord-Est a țării

Cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 5640 proiecte la nivel național la care se estimează necesar de pardoseli laminate. În total, șantierele ocupă o suprafață de 27,63 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 60,20 miliarde RON.

Cele mai multe investiții sunt de tip Clădiri rezidențiale private, domeniu ce a cumulat un total de 3492 proiecte.

Cantitatea de parchet laminat necesară în Nord-Est

În ultimele 3 luni au fost monitorizate 634 proiecte la care se estimează un necesar de 1,12 milioane mp parchet laminat în zona Nord-Est. În total, șantierele se întind pe o suprafață de 2,34 milioane mp, iar valoarea aferentă investițiilor se ridică la 5,62 miliarde RON.

Cele mai multe proiecte provin din județele Iași (283) și Suceava (122). De asemenea, au fost identificate și 83 proiecte în Bacău, 66 în Neamț, 41 în Botoșani și 39 în Vaslui.

Peste jumătate dintre proiecte sunt clădiri rezidențiale

Zona Nord-Est păstrează trendul observat la nivel național, iar cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de pardoseli laminate provin din domeniul Clădiri rezidențiale private. Astfel, potrivit VICTA.ro, au fost identificate 377 proiecte rezidențiale, 107 industriale, 100 din categoria Birouri/Comercial, 86 proiecte de tip Hotel & Relaxare, 83 Retail, 55 construcții sociale, 26 din domeniul Medical & Științific și 4 de infrastructură.

Domeniul rezidențial: Pe ce șantiere se lucrează în Nord-Est

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 93 proiecte în stadiul de construcție.

Iată trei șantiere pe care se lucrează în prezent:

 • Complex rezidențial: 5 imobile de locuințe colective, restaurant pe 2 niveluri și terenuri sportive rooftop, S+P+Mz+11E, 3 corpuri P+1E- spații de birouri, spații comerciale, 1300 de apartamente, 1 clădire parking suprateran cu 1300 de locuri de parcare – Poitiers Towers, Iași
 • Ansamblu rezidențial Avanera – 3 imobile S/D+P+13E/15E- 552 apartamente, parcare subterană – Etapa I, Suceava
 • Ansamblu rezidențial 4 imobile de locuințe colective (4 tronsoane) S+P+7E, 217 apartamente, Bacău
DOMENIUL REZIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN NORD-EST

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 120 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări rezidențiale în Nord-Est. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt BIA CHIRITA MARIAN JAN (10 proiecte) și 3C PROIECT (5 proiecte).

DOMENIUL REIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN NORD-EST

În ultimele 3 luni au fost identificați 119 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări rezidențiale în Nord-Est. Cele mai active companii sunt TECH CONFORT cu 5 proiecte și FIALD IMOBILIARE cu 4 proiecte.

Descarcă prin completarea formularului de mai jos analiza completă a pieței de parchet laminat și află informații importante despre:

 • Distribuția pe județe a șantierelor cu necesar estimat de parchet rezidențial
 • Cantitatea de pardoseli laminate necesară în ultimele 6 luni
 • Distribuția proiectelor pe subdomenii
 • Evoluția domeniului rezidențial în ultimele 6 luni
 • Top 3 cei mai activi arhitecți în domeniul rezidențial
 • Top 3 proiecte din domeniul rezidențial în căutare de oferte
 • Cererea de parchet laminat la proiectele rezidențiale
 • Cantitatea de pardoseli laminate necesară la proiectele rezidențiale cu finanțare publică