7 greseli la pardoselile de beton

7 greseli la pardoselile de beton

A turna betonul nu inseamna a finaliza pardoseala. Sunt anumite aspecte de care trebuie tinut cont in cazul unei pardoseli de beton, iar mai jos va prezentam cateva greseli intalnite:

  1. Daca betonul nu este la nivel, implica un reglaj scump sau taierea de incadrare.In cazul in care corectiile nu sunt facute in timpul in care este cofrajul, pardoseala poate fi considerabil denivelata.
  2. Daca raportul apei in ciment este mai mare de 50%,betonul poate fi excesiv de permeabil determinand adezivii de la pardoseli sa slabeasca, permitand mucegaiului sa se formeze, sau acesta sa se ingalbeneasca, sau mortarul sa fie umed. Crapaturile excesive pot provoca probleme suplimentare materialelor de pardoseali prin patrunderea apei.
  3. Daca aerul nu este folosit in amestec in zonele cu clima rece, apa in interiorul betonului se poate dilata in cazul temperaturilor de inghet, fracturand betonul.
  4. Daca rosturile nu sunt la distanta si pozitionarea corespunzatoare, se pot dezvolta fisuri inestetice, care se transmit prin pardoseala sau pot crapa mortarul.
  5. 7 greseli la pardoselile de beton1Daca se foloseste plasa sudata pentru armare, dar aceasta nu este corect instalata, poate ajunge pe pamant, sa nu ramana in beton, si atunci pot aparea crapaturi in beton cauzand probleme pardoselei sau permitand patrunderea apei. O alternativa poate fi armarea cu fibre.
  6. Daca fundatia nu este compactata, solul poate deveni saturat in urma unei ploi bune, instalatia sanitara poate ceda sub locuinta sau se distruge legatura utilitatilor cu reteaua comuna sub trotuar sau in cazul altor lucrari de nivelare a betonului, astfel neramanand suport pentru beton.
  7. Daca betonul nu este corect intarit, pot aparea fisuri care in mod normal nu s-ar intampla. O intarire corecta a betonului intarzie fisurile de la contractia la uscare pana cand betonul este destul de tare pentru a le rezista acestora. Betonul care este hidratat pe masura ce se intareste, timp de 7 zile, este cu aproximativ 50% mai rezistent decat unul care a fost expus unui aer uscat pentru aceeasi perioada de timp.

Vreti sa stiti unde se toarna pardoseli din beton in Romania? Sau poate sunteti curios cine le toarna? Vreti sa primiti cereri de oferta pentru executia pardoselilor din beton? Lasati-ne contactele mai jos si va prezentam cea mai usoara metoda!