582 de metri pătrați de parchet din lemn masiv necesari restaurării proiectului „Casa, din sec.XVI-XVIII”

O casă istorică din secolele XVI-XVIII, înscrisă în patrimoniul național, se pregătește să își schimbe înfățișarea cu ajutorul unui proiect amplu de restaurare și reabilitare. Această clădire cu codul CJ-II-m-B-07471, cunoscută sub denumirea de „Casa, din sec.XVI-XVIII,” conform Listei Monumentelor Istorice din 2015, este situată în inima orașului, în Piața Unirii nr. 2.

Planul clădirii în formă de „C” pare să ofere un cadru arhitectural interesant, compus dintr-o aripă centrală paralelă cu latura de sud a pieței, o aripă secundară într-un singur tronson aliniată cu laturile vest ale parcelei și o aripă de sud. Cu un regim de înălțime Sp+P+1E, clădirea promite să se remarce în peisajul urban.

Această casă găzduiește diverse servicii ale Primăriei Cluj Napoca, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Cluj Napoca, precum și spații comerciale private. Prin restaurarea și reabilitarea acestei clădiri, se pare că se urmărește nu doar conservarea patrimoniului istoric, ci și revitalizarea funcțiunilor sale în comunitate.

Detaliile privind finisajele sunt de asemenea asemenea prevăzute în caietul de sarcini, cu 582 de metri pătrați de parchet din lemn masiv, alegere ce contribuie la păstrarea autenticității și aerului specific unei clădiri istorice. Proiectul în ansamblu, cu o valoare totală de aproximativ 7 milioane de lei, demonstrează o implicare semnificativă în realizarea lucrărilor de reabilitare, restaurare, consolidare, modernizare și valorificare durabilă a fatadelor clădirii, spațiilor interioare și curții.

Află primul ce proiecte în construcții au necesar de pardoseli, folosind platforma Victa.ro – singura asistență virtuală de ofertare la șantiere

Cu siguranță, platforma Victa.ro reprezintă o resursă valoroasă pentru cei implicați în industria construcțiilor, în special atunci când vine vorba de proiecte care necesită soluții de pardoseli. Victa.ro îți oferă posibilitatea de a explora proiectele disponibile și de a aplica pentru cele care se potrivesc expertizei tale. Implicarea activă în licitații și proiecte poate genera oportunități noi și parteneriate pe termen lung.

SURSA ARTICOL