5 lucruri pe care nu ti le spune furnizorul de beton

5 lucruri pe care nu ti le spune furnizorul de betonPiata romaneasca a materialelor de constructii cat si a betonului se afla in continua expansiune – elementul utilizat cu preponderenta in constructii fiind betonul. Cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii in momentul in care vrei sa cumperi beton si pe care nu ti le spune furnizorul:

  1. Iti ofertez pompa de turnat beton cu tarif pe ora, si iti prezint pompa ca are o capacitate de turnare de 90mc (volum/ora), dar de fapt vei turna aproximativ 30mc pe ora – pentru ca statia nu livreaza atata pe ora si aici se adauga si viteza de lucru redusa a angajatilor de la turnare.
  2. Asigura-te inainte de a inainta o comanda ca ai inteles corect oferta si stii exact ce include pretul (cu servicii sau fara servicii) ca ulterior sa nu te trezesti cu costuri suplimentare, ex: transport, pompare. De obicei oferta cea mai buna (pretul cel mai mic) are niste costuri ascunse.
  3. Asigura-te ca persoana desemnata de tine in preluarea betonului in santier, e o persoana de incredere, ca se descarca tot betonul in santierul tau, si ca impreuna cu soferul nu vinde betonul in alt santier.
  4. In plin sezon, ai grija sa faci din timp comanda, cel putin cu 2 zile inainte. Pot aparea intarzieri care nu depind de statia de beton (de ex.: probleme de cofrare, de personal al santierului, meteo )
  5. Singurul client care este servit fara intarziere, este clientul de la prima ora intr-o zi de lucru. (primul client pe ziua respectiva)

Echipa InfoPardoseli multumeste specialistilor din industria statiilor de beton, care ne-au ajutat sa realizam acest material, dar care au preferat sa ramana sub anonimat.

Poza