Video: cum sunt reparate fisurile din asfalt…in America?

Miscarile naturale ale pamantului si expansiunea sau contractia declansate de temperaturile exterioare pot rezulta in crapaturi ale asfaltului care, daca nu sunt reparate in timp util, se largesc si permit apei sa distruga si stratul de baza. Sigilarea acestora in cadrul unor operatiuni periodice de mententanta pot incetini drastic deteriorarea drumurilor si pot extinde semnificativ durata lor de viata.

In Romania, un drum care nu are un crater suficient de periculos incat sa constituie o amenintare pentru viata oamenilor poate ramane in acea stare multi ani. Cu siguranta treceti zilnic in drum spre munca sau spre magazin langa cel putin o crapatura in astfalt. Poate nici nu v-ati dat seama, atat de tare v-ati obisnuit obisnuit cu asemenea aparitii.

Acestea fiind spuse, americanii de la Maxwell Products, experti in solutii de reparare a fisurilor, au realizat un videoclip in care solutia pentru astfel de probleme pare a fi extrem de simpla.

Pasi urmati:
1. Fisura din asfalt este curatata pentru a elimina complet praful si pietrele
2. Blocurile de sigilant sunt mai apoi topite si amestecate cu o doza de asfalt pentru a deveni lichide
3. Amestecul este turnat in fisuri cu ajutorul unei unelte metalice care il disperseaza uniform in zona afectata, lasand in urma o suprafataq plana
4. Dupa uscare, fisura este complet sigilata

In Romania, solutii eficiente pentru problema fisurilor furnizeaza specialistii de la BASF.

Podurile, autostrazile si suprastructura caii ferate de beton presupun adaosuri de beton de inalta performanta care ofera rezistenta excelentă pe termen lung la fisurare, contractie si coroziunea otelului inca de la început.

Cerintele in crestere pentru constructii mai rapide si durate de viata mai mari creeaza provocari pentru proiectanti si ingineri, intrucat structurile sunt expuse la sarcinile traficului, conditii meteorologice extreme si atacul elementelor de mediu, cum ar fi clorul si sulfatii.

Marca Master Builders Solution de la BASF ofera ultima tehnologie pe baza de polimeri pentru un beton de inalta calitate, foarte puternic si versatil.