Travertinul in tendințe

Travertinul a traversat cu succes secolele pană in zilele noastre și este astăzi materialul-vedetă in amenajări, alături de marmură. Este printre puținele lucruri din lume, care pot să reflecte prin ele insele milenii de istorie, artă și viata cotidiană.

Modelele și culorile travertinului variază, iar acest fenomen se observă clar in produsul finit. In funcție de mineralul conținut, travertinul poate fi gri cu nuante de violet sau maro-gălbui, chiar maro-ciocolatiu.

Nu există ghid de proiectare exact atunci cand vine vorba de travertin. Il intalnim sub formă de piatră de constructie, pardoseli și placaje la interior – inclusiv in băi și bucătării – și exterior – alei, terase, scuaruri, fațade, ancadramente, trepte, coloane, șeminee și alte intrebuintări.

Vă prezentăm cateva modele de amenajări pentru a vă inspira in alegerile ulterioare.
Placa de travertin este frecvent folosită pentru pardoseală in aranjamente rezidențiale, dar nu numai, cat și ca optiune decorativă pentru placarea pereților, eventual in combinație cu mozaicul. Exemplul băii de mai jos este edificator pentru ilustrarea unei ambianțe de relaxare și evadare din tumultul cotidian.

23

Fie că doriți să obțineti aspectul și atmosfera din epoca Romană ori o ambianță din secolul XXI, puteți alege plăci cu o culoare intensă sau mai pală, iar prelucrarea suprafeței poate fi in variantă lucioasă, mată sau antichizată, cu sau fără chituire anterioară.

13

In combinație cu un mobilier deschis la culoare, pardoseala din travertin și peretele mozaicat in culori calde se armonizează perfect cu luminozitatea incăperii in cadrul unui decor minimalist.
Realizați o alegere importantă dacă doriți să folosiți placa de travertin in bucătărie, modelul de french pattern contrastand cu mobila inchisă la culoare și creand o atmosferă vintage, de “bucătăria bunicii”.

332

Acest living ca zonă de relaxare și loc pentru luat masa are ca piesă de rezistență pardoseala, la “concurență” cu șemineul, de asemenea din piatră naturală.
Există numeroase opțiuni accesibile pentru folosirea plăcilor de travertin. Este disponibil in multe variante de nuanțe și in cantități și dimensiuni comparabile cu marmura și granitul. Are o foarte buna rezistență, superioară de multe ori altor materiale.

36

De la construcția piramidelor și a Colosseum-ului și pană in secolul nostru piatra de travertin este folosită intr-o gamă variată de proiecte de interior și exterior. Intr-o epocă aflată intr-o continuă și rapidă evoluție, el reușește să-și mențină imaginea de soliditate și frumusețe in aproape orice domeniu legat de infrumusețarea ambientului.

Cel mai mare depozit de Travertin din Romania cu livrare in toata tara