SYMMETRICA alocă 7 milioane de euro pentru prima sa fabrică din regiunea de Sud-Est

Symmetrica anunță deschiderea unei noi fabrici, rezultată în urma unei investiții de 7 milioane de euro. Noua fabrică, situată în Ovidiu, județul Constanța, constituie a noua unitate de producție a companiei și prima din regiunea de Sud-Est a țării.

Construită pe un teren cu o suprafață de 50.000 mp, noua instalație de producție Symmetrica acoperă o zonă de 3.500 mp, aici urmând să fie produse pavele, borduri, elemente de grădină, zidărie, etc. Fabrica din Ovidiu va genera lunar peste 100.000 de unități, astfel că compania va atinge o capacitate totală de producție de 4.000 de metri liniari / pătrați pe zi.

„Symmetrica are o prezență geografică semnificativă, iar regiunea de Sud-Est a țării era deja în vizorul nostru, datorită potențialului mare de dezvoltare, atât pentru proiectele publice, cât și pentru cele private. În plus, cu extinderea noastră în această regiune, suntem pregătiți să ne implicăm activ în susținerea comunităților locale, la fel cum facem deja în toate celelalte localități unde operăm”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv la Symmetrica.

Conform declarațiilor sale, fabrica din județul Constanța este dotată cu linii de producție de ultimă generație, complet automatizate. Peste 35 de angajați vor lucra în noua unitate de producție. Chiar dacă procesul tehnologic este complex, acesta poate fi gestionat de 5-6 persoane pe schimb, automatizarea de care dispune fabrica constituind un avantaj major în facilitarea muncii angajaților.

Cu deschiderea noii fabrici, Symmetrica ajunge la un total de nouă unități de producție în România, celelalte opt fiind situate în Vereşti – Suceava, Podul Iloaiei – Iași, Bolintin Vale – Ilfov, Prejmer – Brașov, Cociu – Bistrița Năsăud, Mărășești – Vrancea, Zimandu Nou – Arad și Solca – Suceava.

Astfel, compania continuă ritmul accelerat de investiții în creșterea capacității de producție, atât prin adăugarea de noi linii și unități de producție, cât și prin integrarea tehnologiilor de ultimă generație care să îmbunătățească calitatea, designul și coloristica produselor Symmetrica.