Studiu: Piața europeană de plăci ceramice în perioada 2020-2028

Se preconizează că piața europeană a plăcilor ceramice va înregistra la o CAGR de 4,19% din punct de vedere al veniturilor și o CAGR de 4,11% din punct de vedere al volumului, în perioada de prognoză, 2020-2028. Factorii responsabili care influențează creșterea sunt conștientizarea beneficiilor plăcilor ceramice și aplicațiile crescute ale plăcilor ceramice, cum ar fi în spitale și spații rezidențiale. Plăcile ceramice sunt folosite de mult timp în Europa, în scopuri de durabilitate și estetică în structurile clădirilor.

Analiza perspectivelor de creștere a pieței cuprinde țările Germania, Regatul Unit, Franța, Rusia, Belgia, Polonia, Italia și restul Europei. În Regatul Unit, sectorul construcțiilor rezidențiale este în creștere. Inițiativele guvernamentale, precum investițiile din PIB în infrastructură, suplimentează în continuare creșterea pieței. Cererea din ce în ce mai mare de pardoseli va avea un impact pozitiv asupra majorării pieței de plăci ceramice în Regatul Unit.

Germania este considerată una dintre piețele majore din regiunea europeană. Perspectivele în plină expansiune ale sectorului construcțiilor sunt atribuite investițiilor de stat și ratelor scăzute ale dobânzii. Cererea în creștere pentru noi infrastructuri rezidențiale este principalul factor care influențează creșterea pieței germane de plăci ceramice.

Sursă: inkwoodresearch.com