Spitalul de Mari Arși de la Târgu Mureș dezvăluie constructorul câștigător și necesitatea de peste 2500 mp de covor PVC

Ministerul Sănătății a anunțat câștigătorul licitației pentru construirea viitorului Spital de Mari Arși de la Târgu Mureș. Asocierea de firme YDA Inșaat Sanayi ve Ticaret AS din Turcia și Synergy Construct SRL București va realiza proiectul, care include un Centru de Mari Arși, bloc operator, secție clinică ATI, spații conexe, relocare Heliport, și altele. Investiția, evaluată la peste 295 milioane de lei, va fi finanțată prin Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Semnarea contractului cu firmele câștigătoare este programată până la sfârșitul lunii noiembrie 2023, iar pașii următori includ prelungirea autorizației de construire, plata unei taxe către Inspecția în Construcții și emiterea ordinului de execuție a lucrărilor, sub rezerva unei decizii favorabile din partea Guvernului Ciolacu pentru finanțarea de la Banca Mondială.

Peste 2500 mp de covor PVC necesari pentru construirea viitorului Spital de Mari Arși de la Târgu Mureș.

Centrul de Mari Arși de la Tg.Mureș, în valoare totală de circa 300 de milioane de lei, va avea o suprafață construită de peste 4.000 de mp, iar suprafața desfășurată de aproape 25.000 de mp. Va dispune de 15 paturi pentru tratarea pacienților arși, un bloc operator cu 25 de săli de operație, o secție clinică ATI cu 44 de paturi, spații conexe și heliport.

Potrivit informațiilor furnizate de Victa.ro, singura asistentă virtuală de ofertare la șantiere din România, pentru a finaliza lucrările de finisare, se estimează că va fi necesară o suprafață considerabilă de covor PVC, și anume 2500 de metri pătrați.

Peste 153 oportunități de ofertare la proiecte cu necesar de covor PVC în 2023, în județul Mureș

Analizând situația șantierelor urmărite prin intermediul platformei Victa.ro, au fost identificate 153 de proiecte din sectorul medical, în ultimul an, în județul Mureș. Aceste proiecte ocupă o suprafață totală a șantierelor de 340.446 mp cu un necesar de 83.055 de mp de covor PVC, conform specificațiilor din caietul de sarcini, și presupun o investiție estimată la 1.04 miliarde lei.

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și mai ales în ceea ce privește posibilități de ofertare în domeniul medical, platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

SURSA ARTICOL: https://constructfocus.ro și https://victa.ro