Rola care face betonul sa arate ca pavajul

Un nume mai potrivit ca Rock’n’Roller nici ca se putea gasi pentru o asemenea inventie venita sa inlocuiasca matritele traditionale de decorare a betonului. Americanii de la Marshalltown propun o metoda mult mai simpla si mai rapida de a realiza diferite modele cu ajutorul unei role care face betonul sa arate ca pavajul.

Rola este realizata din cauciuc si vine cu mai multe modele, de la forme de caramida, la patrate simple si pana la sabloane cu aspect de piatra naturala.

Betonul este de regula decorat cu matrite, iar acest proces necesita fixarea fiecarei matrite pe suprafata betonului, inlaturarea lor cu grija, la care se mai adauga si timpul pierdut asteptand uscarea acestora.

Cei de la Marshalltown sustin ca rola lor este de 5 ori mai rapida. Intreg procesul decurge asa: intai suprafata este pulverizata cu agent de eliberare a lichidului, care formeaza o membrana protectoare, dupa care rola e pusa la intrebuintare. Pentru suprafete de dimensiuni mari, cea mai mare rola disponibila masoara 90 de cm latime, iar pentru margini si suprafete mai inguste, sunt disponibile role de dimensiuni mai mici. Pentru a accentua cat mai mult modelul dorit, pe suportul rolei pot fi adaugate greutati. E ca si cum ai zugravi, doar ca rezultatul e si mai spectaculos.

Esti furnizor de pardoseli si vrei sa stii proiectele care au nevoie de produsele tale? www.victa.ro

Ai nevoie de alte materiale de construcții și pardoseli? Intră acum pe www.arhispec.ro