Prima școală de aplicatori de pardoseli și hidroizolații a devenit funcțională la Cluj

Compania European Multisolutions Systems (EMS) Floor a creat prima școală de aplicatori de pardoseli sintetice și hidroizolații, cu finanțare europeană.

Școala Poiana Turda este prima instituție din cadrul proiectului inițiat de frații Claudiu și Marius Baciu, cofondatori ai EMS Floor, iar cei dintâi cursanți au semnat vineri contractele.

“Unul dintre obiectivele noastre este de a ne implica activ în comunitatea din care provenim, este și motivul pentru care am demarat Școala EMS. Prin acest proiect ne propunem să ajutăm tinerii să primească o șansă de a cunoaște o meserie și chiar de a avea un serviciu stabil și plătit pe măsura muncii. Ne bucurăm să anunțăm că primul nostru parteneriat cu școlile s-a semnat chiar cu o unitate de învățământ din apropierea noastră, Școala Poiana Turda”, au precizat reprezentanții EMS Floor, conform Ziua de Cluj.

În cadrul proiectului sunt înscriși 185 de elevi de liceu, școală profesională sau postliceală proveniți din zone defavorizate din Regiunea Nord-Vest. „În România nu există o specializare în acest sens, astfel că ideea unei școli de profil, care să îmbine teoria cu stagii concrete de practică, a venit firesc”, a declarat Claudiu Baciu. European Multisolutions Systems Floor a obținut o finanțare europeană de 500.000 de euro prin Programul Operațional cu Capital Uman pentru demararea acestuiproiect. În prezent, grupul EMS este format din trei divizii specializate în pardoseli, hidroizolații și recondiționări de pardoseli.