Peste 2.93 miliarde de lei din PNRR alocați pentru modernizarea și reabilitarea școlilor, liceelor și a grădinițelor din București: Sectorul 4 al Capitalei atrage cele mai multe fonduri

Oportunități de ofertare a proiectelor în desfășurare pentru construirea, modernizarea și reabilitarea școlilor, liceelor și a grădinițelor din București, cu necesar de parchet, în 2023

Potrivit informațiilor furnizate de Victa.ro, de la începutul acestui an au fost înregistrate aproximativ 32 de proiecte care cuprind construcția, modernizarea și reabilitarea școlilor, liceelor și grădinițelor din București. Aceste proiecte au specificat în caietul de sarcini nevoia de utilizare a parchetului în lucrările de finisaj. Costurile asociate acestor proiecte se ridică la suma de 2.93 miliarde de lei pentru o suprafață totală de 236.209 metri pătrați de parchet laminat.

Mai jos este prezentată o privire de ansamblu asupra situației generale și distribuției numerice a șantierelor din județul București, conform informațiilor furnizate de Victa.ro:

Dintre aceste proiecte, doar 23 au beneficiat de fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ceea ce reprezintă o finanțare totală de 1.90 miliarde de lei. Cele mai multe proiecte fiind atribuite instituțiilor de învățământ din Sectorul 4 al Capitalei.

Investiții de peste 380 de milioane de lei din PNRR pentru modernizate şi reabilitate a 11 şcoli, licee şi grădiniţe modernizate şi reabilitate, din Sectorul 4 al Capitalei

În cadrul unui ambțios proiect finanțat cu peste 380 de milioane de lei din PNRR, 11 instituții de învățământ din Sectorul 4 al Capitalei se pregătesc să primească o transformare semnificativă. Lucrările de modernizare și reabilitare au început deja, având ca obiectiv aducerea acestor școli, licee și grădinițe la standarde europene.

Pe lângă dotările esențiale, cum ar fi mobilierul nou, materialele didactice și echipamentele digitale de ultimă generație pentru cei peste 2.500 de elevi, proiectul include și un element esențial: parchetul în toate sălile de clasă. Această adiție va contribui la crearea unui mediu educațional modern și confortabil pentru elevi și cadrele didactice.

Lucrările nu se limitează doar la aspectul estetic, ci vizează și aspecte de siguranță, precum consolidarea clădirilor cu risc seismic și modernizarea acestora. Elevii au fost temporar relocați în spații modulare auxiliare, facilitând astfel desfășurarea lucrărilor fără a afecta programul școlar.

Potrivit prefectului Rareș Hopincă, Sectorul 4 a reușit să atragă cele mai mari fonduri din PNRR pentru proiecte educaționale și de infrastructură. În plus, alte școli și licee din sector au depus cereri de finanțare în valoare de peste o sută de milioane de lei, arătând un angajament continuu pentru îmbunătățirea condițiilor educaționale.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți sau ești intersat să ofertezi proiecte din domeniu educațional, te invităm să testezi GRATUIT Victa.ro

SURSA ARTICOL: https://victa.ro și https://www.antena3.ro