Pardoseli care iti dau palpitatii: Covorul in care ai impresia ca poti pica

In procesul de amenajare a unei locuinte se merge deseori pe crearea unui mediu confortabil, cald si primitor, insa pentru artistul Scott Jarvie, aspectul mobilierului si al accesoriilor dintr-o locuinta se indeparteaza mult de acest principiu. Unul dintre cele mai reprezentative astfel de design-uri create de el este „covorul fara fund” (void rug) care, vazut dintr-un anumit unghi, creeaza impresia ca poti pica intr-o gaura neagra fara sfarsit.


Artistul a creat design-uri ale acestui covor atat in forme circulare, cat si in forme sferice, iar impactul vizual pe care il au ambele modele ar putea sa genereze palpitatii atat musafirilor, cat si locuitorilor casei (pana se obisnuiesc cu ele).

(sursa foto: scottjarvie.co.uk )

Care au fost solicitarile in materie de pardoseli rezidentiale in Romania in 2017?

In anul 2017 motorul pietei constructiilor a fost segmentul rezidential, astfel in mod deloc surprinzator, cea mai mare cerere pentru  pardoseli rezidentiale a fost generata de cladirilor rezidentiale. Cu un procent de 38%, casele si vilele au surclasat domeniul constructii sociale si comunitate (22%) si cel industrial (19%). Ponderea surprinzatoare de pardoseli rezidentiale cerute in mediul industrial este justificata de proiectele mixte compuse din hale care au anexate spatii de birouri. Mai departe, domeniul hotel&relaxare ocupa locul 4 cu 13 puncte procentuale, urmat de birouri/comercial cu 9% din cerere. Citeste pe larg despre acest subiect in revista In Santier!