Ofertează parchet laminat la clădiri rezidențiale private: Provocările actuale ale pieței construcțiilor rezidențiale

Contextul actual aduce provocări semnificative pentru piața construcțiilor, inclusiv inflație, creșterea ratelor dobânzilor, criza energetică și tensiuni geopolitice, potrivit lui Cătălin Chimir, Director General al SENARIA Project Management & Real Estate Development.

Inflația a dus la majorări substanțiale ale costurilor materialelor de construcții, cu o creștere medie de 40% față de 2019. Creșterea ratelor dobânzilor a făcut finanțarea mai costisitoare și problematică.

În ceea ce privește piața imobiliară, creșterea inflației a afectat costurile materialelor de construcții, forței de muncă și costurile de finanțare, influențând prețurile și profitabilitatea proiectelor imobiliare. Interesul pentru dezvoltarea imobiliară din România rămâne puternic, în special în rezidențialul de lux, spațiile de birouri și facilitățile comerciale și industriale.

Cât de mare este potențialul vânzărilor de parchet laminat în România?

Valorificând această tendință, proiectele de construcții care implică parchet laminat reprezintă oportunități financiare semnificative. Estimările indică o valoare totală a proiectelor din domeniu rezidențial privat de peste 109 miliarde de lei, acoperind o suprafață de 34 de milioane de mp.

Nu este de mirare că județele de referință care au înregistrat cele mai însemnate cereri de parchet laminat sunt: Timiș cu 1490 proiecte (cu peste 2,43 mil mp), urmat de Cluj cu 1133 proiecte (peste 2,81 mil mp), București 837 proiecte ( cu o medie de peste 8,66 mil mp).

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și mai ales în ceea ce privește ofertarea de parchet laminat, platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare în acest sector. Testează gratuit Victa.ro

Sursa articol : https://constructfocus.ro/ și Victa.ro