Investiție de peste 162 milioane lei pentru pardoseli din beton elicopterizat în sectorul logistic în Brașov

Olympus, investiție de 40 de milioane de euro în construirea unui centru logistic în Hălchiu

Compania Olympus, al treilea cel mai mare producător de lactate din România, plănuiește să investească peste 40 de milioane de euro în construirea unui centru logistic în Hălchiu, județul Brașov, în apropierea fabricii sale existente din 2011. Acest centru logistic, cu o suprafață totală construită de 13.500 de metri pătrați, este în prezent în construcție și va fi operațional treptat începând cu luna ianuarie 2024. Până la sfârșitul anului următor, acesta va funcționa în mod complet și va fi integrat cu fabrica de lactate a companiei din apropiere. Centrul logistic va servi atât piața locală, cât și exportul de produse lactate Olympus fabricate în România către țări precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Bulgaria și Serbia.

162.68 milioane lei pentru pardoseli din beton elicopterizat în sectorul logistic

Plecând de la exemplul investiției realizate de compania Olympus, am efectuat, cu ajutorul Victa.ro, o analiză în sectorul construcțiilor industriale din zona Brașov, în special în ceea ce privește specificațiile pentru pardoseli din beton elicopterizat, care reprezintă cea mai frecvent utilizată tipologie de pardoseală în acest domeniu.

Analizând situația șantierelor urmărite prin intermediul platformei Victa.ro, au fost identificate 87 de proiecte care vizează aplicarea pardoselilor din beton elicopterizat in construirea de spații logistice, în 2023. Aceste proiecte ocupă o suprafață totală a șantierelor de 115.669 mp utilizându-se 80.995 mp de beton elicopterizat, conform specificațiilor din caietul de sarcini, și presupun o investiție estimată la 162.68 milioane lei.

Iată cum arată poziționarea acestor proiecte pe hartă:

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și mai ales în ceea ce privește utilizarea pardoselilor din beton elicopterizat, platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.