Pardoseală senzorială: Inovație și învățare la o grădiniță din Brașov

Primăria Brașov a anunțat lansarea licitației pentru proiectarea și implementarea lucrărilor de construcție pentru o grădiniță inovatoare, concepută pentru a sprijini dezvoltarea conștiinței naturale a copiilor. Această unitate educațională va fi echipată cu atât o grădină botanică, cât și una senzorială. Amplasată în cadrul complexului preșcolar, pe locația fostului depou de tramvaie, în apropierea unei creșe, aceasta va oferi un total de 240 de locuri, distribuite în 12 grupuri. Un aspect notabil este caracterul prietenos al grădiniței față de copiii cu deficiențe de vedere, inclusiv prin facilități precum marcaje tactile de orientare și indicatoare scrise în limbaj Braille, alături de treceri între încăperi realizate fără praguri.

Primarul Allen Coliban a subliniat: „Am inițiat procesul de licitație pentru construcția grădiniței de pe strada Ioan Socec, un loc în care ne dorim să încurajăm copiii să îmbrățișeze natura și să se bucure de prezența ei. În această instituție, vom amenaja o mică grădină botanică, precum și o grădină senzorială în care cei mici pot explora cărările cu diferite texturi, precum pietrișul, scoarța de copac sau lemnul sculptat în variate forme pentru a stimula simțurile tactile”, conform informațiilor furnizate de BrașovCity.ro.

Conform caietului de sarcini, etapa de proiectare trebuie finalizată în maxim 6 luni, iar lucrările de construcție pot fi încheiate într-un interval de 18 luni. Costul estimat pentru proiectare și construcție se ridică la suma de 16.028.747,56 lei, fără TVA, cu finanțare din bugetul local.

Oportunități de ofertare a proiectele în desfășurare pentru construirea de creșe și grădinițe

Conform rapoartelor Victa.ro, în ultimul an s-au înregistrat aproximativ 79 de astfel de proiecte, iar în cadrul ședinței de Consiliu Local, primarul Allen Coliban a prezentat stadiul proiectelor de investiții dedicate infrastructurii ante și preșcolare pentru anul în curs.

În Brașov avem în derulare 8 proiecte pentru construirea de grădinițe și 5 pentru construirea de creșe, aflate în diferite faze de implementare. Avem finalizată o grădiniță în cartierul Tractorul, pe strada Ioan Socec, care este în faza de intabulare, iar în următoarele zile vom finaliza și construirea creșei de pe strada Camil Petrescu. Pe lângă cele două, mai avem în desfășurare alte 3 grădinițe în Tractorul și câte una în cartierele Noua, Bartolomeu – Avantgarden, Astra și Stupini. Alături de acestea, se adaugă alte 4 proiecte pentru construirea de creșe: una în Tractorul – pe strada Ioan Socec și una pe strada Turnului, precum și în Bartolomeu – Avantgarden, pe strada Lebedei și în Stupini, pe strada Fundăturii”, a detaliat primarul Allen Coliban.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți sau ești intersat să ofertezi proiecte din domeniu educațional, te invităm să testezi GRATUIT Victa.ro