Indfloor Group – Sfaturi pentru alegerea corectă a mochetei

Mocheta este un tip de pardoseală care se distinge prin eleganță, căldură, stil sau confort. Evoluția permanentă a materialelor folosite la fabricarea mochetei și designul, din ce în ce mai atrăgător, au transformat în timp mocheta. Astfel, în momentul de față, o mochetă profesională este folosită cu la fel de mult succes într-o locuință proprie, într-un hotel de lux, într-o clădire de birouri, sau într-o sală de cinema/spectacole.

De-a lungul anilor echipa Indfloor Group a finalizat nenumărate proiecte cu mochetă profesională, mai ales în domeniul HoReCa și în spații destinate birourilor.

Iată mai jos câteva sfaturi în vederea alegerii celei mai bune soluții în materie de mochetă profesională.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de mochetă?

Destinația spațiului, nivelul de trafic și gradul de confort ar trebui să fie suficiente pentru stabilirea unui anumit tip de produs. De exemplu, într-o cameră de hotel vom întâlni o mochetă la rolă, instalată de obicei pe un strat de underlay special, cu un fir mai înalt, care oferă un confort sporit. Într-un spațiu de birouri vom găsi o mochetă cu un fir scurt, ușor de întreținut. De obicei aici se montează mocheta în dale, ușor de înlocuit în caz de uzură. Mocheta în dale este perfectă pentru amenajarea birourilor prevăzute cu pardoseli flotante, care ascund cabluri inestetice.

Care sunt 3 capcane/greseli des întâlnite pe care observați că le fac cumpărătorii când achiziționează mochetă?

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac beneficiarii este legată de alegerea mochetei strict pe criteriul de preț. De peste 18 ani oferim clienților noștri prețuri „la prima mână”. Avem o colaborare excelentă cu producători de renume și de fiecare dată suntem transparenți în ceea ce privește costurile produselor din portofoliu. Însă nu este un secret faptul că ieftin și bun nu se aplică întotdeauna. Pentru o investiție inteligentă pe termen lung, beneficiarii sunt încurajați să ia în calcul atât prețul, cât și calitatea produsului pentru care optează. Balanța compromisului ar trebui să încline către un produs poate ușor peste buget, decât către un produs de o calitate care nu corespunde cerințelor de spațiu și trafic.

O altă greșeală este alegerea nuanțelor. Mocheta poate fi personalizată după bunul plac, în culorile și grafica alese de către beneficiar. Aici am întâlnit cazuri în care opțiunea de culoare nu a corespuns cu cerințele de trafic intens. Astfel, într-un timp relativ scurt după montaj, nuanțele deschise la culoare au suferit modificări, fiind necesare activități speciale de mentenanță la intervale scurte de timp. Alegerile nepotrivite au dus la o suplimentare de buget pentru întreținerea pardoselilor și la înlocuirea integrală a mochetei după doar câțiva ani de utilizare.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrați sau pe care le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit?

Cinematograful Victoria Iași – mocheta din colecția Vintage Collection, producător Balta Group (Belysse)

Mochetă personalizată – producător Balta Group (Belysse), colecția Arc Edition – sală evenimente Velvet Events, județ Mureș

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

Ne dorim ca cei care ne aleg produsele să aleagă o mochetă profesională bazându-se pe criterii de calitate. Mocheta este elegantă și confortabilă, dar ea trebuie să fie și practică. Pe lângă recomandările designerului sau ale arhitectului, beneficiarii pot ține cont, fără nicio reținere, și de recomandările noastre. În calitate de specialiști, stabilim împreună cu reprezentanții marilor producători de mochetă variante de mochetă, în raport cu cerințele spațiului în care ea vine instalată.

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. în România în următoarele 6-12 luni?

Mocheta rămâne în trend. Este o pardoseală practică, aspectuoasă, care, întreținută corespunzător, este o soluție excelentă pe termen îndelungat. Colegii noștri le aduc mereu la cunoștință clienților avantajele majore ale mochetei. Hotelurile, pensiunile, sălile de evenimente, spațiile de birouri, sunt în continuare interesate de mochetă. Dovadă sunt proiectele pe care le avem în derulare. Deci putem spune că trendul este unul ascendent.

Ne puteți spune câteva din obiectivele Indfloor Group pe care le implementați în această perioadă?

Suntem specializați în amenajarea de pardoseli sportive outdoor și locuri de joacă, însă la fel de bine ne ocupăm și de proiecte cu pardoseli PVC, linoleum, pardoseli drenante pe bază de piatră și, evident, mochetă profesională. Faptul că avem un portofoliu vast de produse, pe care le instalăm cu succes, reprezintă atuul nostru pe piața pardoselilor din România. În ceea ce privește mocheta, în a doua jumătate a acestui an am stabilit noi colaborări cu producători din domeniu. Este un lucru absolut normal să vrei să îți extinzi gama de produse, din dorința de a oferi clienților produse profesionale la un bun raport calitate-preț. Suntem deschiși în ofertarea și montajul mochetei pentru orice tip de spațiu, chiar și in domeniul rezidențial.

Mai multe detalii pe: https://www.indfloor.ro/