In primele 6 luni ale anului a scazut cu 19% numarul proiectelor de Infrastructura

În ciuda faptului că vorbim despre un an electoral și despre un interes sporit al statului de a face promisiuni în ceea ce privește segmentul Infrastructurii, statisticile indică totuși că s-au înregistrat scăderi ale numărului total. Astfel, dacă în primele 6 luni ale anului 2019 erau 1836 de astfel de investiții, în 2020 cifra totală ajunge la doar 1481. 

Distribuite pe luni, cea mai „muncită” a fost luna Iunie cu 308 astfel de investiții identificate și monitorizate. Aceasta este și singura care depășește pragul de 300 de proiecte, în timp ce pe locul 2 regăsim luna Aprilie cu 274 investiții identificate și monitorizate cu ajutorul VICTA.ro.

66% din proiecte sunt investiții rutiere

Din cele 1481 proiecte de infrastructură identificate în primele 6 luni ale anului, 989 sunt proiecte rutiere precum: drumuri publice, șosele sau autostrăzi. Pe locul 2 regăsim proiectele încadrate pe segmentul Parcări și zone pietonale (265 investiții monitorizate), iar pe 3 se află cele de tip Pod, pasaj, pasarelă cu 157 investiții identificate în perioada analizată. 

1 din 2 investiții rămase în proiectare

Trendul pare să se păstreze în continuare și astfel avem o mare parte din proiecte în stadii incipiente după cum urmează: 736 proiecte aflate în proiectare, 236 înainte de execuție, 21 în autorizare și 8 în intenție. La polul opus avem 460 investiții monitorizate cu ajutorul asistentei virtuale de vânzare la șantiere – VICTA în construcție și 7 în amenajare. 

Vrei să descoperi gratuit 10 șantiere de interes în căutare de oferte pentru materiale sau servicii? Tot ce trebuie să faci este să completezi acest scurt formular!