Iași: Evoluția segmentului de parchet laminat în ultimele 12 luni

Echipa IBC Focus a monitorizat în ultimele 12 luni 14.730 proiecte la care se estimează necesar de pardoseli laminate pe teritoriul României. În total, șantierele se întind pe o suprafață de 61,73 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 142,94 miliarde RON.

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de parchet provin din domeniul Clădiri rezidențiale private. Așadar, potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, din totalul de 14.730 investiții, 8725 sunt proiecte rezidențiale, 2381 industriale, 2149 din domeniul Birou/Comercial, 2383 din domeniul Hotel & Relaxare, 1557 Retail, 1138 construcții sociale, 251 din domeniul Medical & Științific, 76 proiecte de infrastructură și 23 din categoria Utilități.

CANTITATEA DE PARDOSELI LAMINATE NECESARĂ ÎN Iași

Conform VICTA.ro, în ultimele 12 luni au fost monitorizate 626 proiecte la care se estimează necesar de parchet laminat pe teritoriul județului Iași. Cumulat, șantierele ocupă o suprafață de 2,99 milioane mp, iar investițiile depășesc suma estimată de 7,4 miliarde RON.

DIN CE DOMENII PROVIN PROIECTELE CU NECESAR DE PARDOSELI LAMINATE?

Iași urmează trendul observat la nivel național, iar ele mai multe proiecte provin din domeniul Clădiri rezidențiale private (404). La o distanță semnificativă, pe locul doi se poziționează domeniul Birou/ Comercial, cu un total de 118 proiecte.

SEGMENTAREA PROIECTELOR DUPĂ TIPUL DE FINANȚARE

Așa cum era de așteptat, cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de pardoseli laminate au finanțare privată. Așadar, potrivit VICTA.ro, au fost identificate 541 investiții private, 70 publice și 15 cu finanțare public-privată.

EVOLUȚIA DOMENIULUI REZIDENȚIAL ÎN Iași

În ultimele 12 luni au fost identificate 419 proiecte rezidențiale pe teritoriul județului Iași. Suprafața acestora este de aproximativ 2,4 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 5,26 miliarde RON. Conform VICTA.ro, 149 sunt ansambluri rezidențiale, 179 sunt blocuri, iar 131 sunt case și vile.

DOMENIUL REZIDENȚIAL: PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ ÎN Iași?

Proiectele monitorizate cu ajutorul VICTA.ro se află în diferite stadii de execuție, iar 163 dintre lucrările identificate în ultimele 12 luni în Iași sunt în construcție sau amenajare.

Iată 3 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Ansamblu rezidențial 2 copuri de locuințe colective S+P+5E+6-7Er – Unique Residence Iași
  • Ansamblu rezidențial 14 imobile de locuințe unifamiliale P+1E – Don Residence
  • Complex rezidențial 7 imobile locuințe colective și spații comerciale, cu 2 corpuri S/D+P+10E, 1120 apartamente și parking subteran și suprateran – Copou Garden Residence
DOMENIUL REZIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN Iași

În ultimele 12 luni au fost identificate 91 firme de arhitectură care au executat lucrări rezidențiale în Iași. În funcție de numărul proiectelor, cea mai activă companie este BIA CHIRITA MARIAN JAN, cu un total de 16 lucrări. Următoarele poziții sunt ocupate de GRUPO IASI, NEO CONS și CADO TECHNIQUE, fiecare cu 8 proiecte în perioada analizată.

Iași: TOP 4 CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN DOMENIUL REZIDENȚIAL

Cu ajutorul VICTA.ro, în ultimul an au fost identificați 111 antreprenori generali care au executat lucrări rezidențiale în Iași. Companiile cu cele mai multe proiecte sunt BAU MARKT (7 lucrări), TECH CONFORT (5 lucrări) MEDO COMPANY (5 lucrări) și GEOCON DESIGN (5 lucrări).

Descarcă gratuit analiza pieței de parchet laminat completând link-ul de mai jos și primești automat pe emailul tău un document cu informații valoroase din piața de specialitate.