Expertiza CONICA în Pardoseli Sportive: Ghid pentru Achiziții Inteligente și Proiecte Recente

Într-o lume în continuă schimbare, unde sportul și activitățile recreative joacă un rol esențial în viața noastră, alegerea pardoselilor sportive de calitate devine din ce în ce mai importantă. La CONICA, cu o experiență de peste 45 de ani în domeniu, ne dedicăm dezvoltării și furnizării de soluții inovatoare pentru pardoseli adaptate tuturor nevoilor și condițiilor climatice.

În acest interviu, ne propunem să oferim sfaturi utile pentru o achiziție corectă de pardoseli sportive. Vom discuta despre trei capcane frecvente pe care le întâlnim adesea în rândul cumpărătorilor, care pot conduce la decizii neinformate sau necorespunzătoare. De asemenea, vom explora proiectele recente ale companiei și evoluția pieței, subliniind angajamentul față de excelență și inovație.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de pardoseli sportive?

Să aleagă un sistem premium, chiar dacă premium înseamnă mai scump. În sport premium înseamnă respect pentru sănătate și performanță. În sport calitate premium înseamnă garanție și durată de viață mare a sistemului.

Să aleagă un aplicator cu istoric în piață, care deține tehnologia și experiența necesară pentru aplicarea sistemelor și personal calificat – în general un aplicator certificat de producătorul sistemului care îl promovează.

Să verifice existența și calitatea lucrărilor de referință mai vechi ale aplicatorului și/sau producătorului care i-a recomandat acel sistem.

Care sunt 3 capcane/greșeli des întâlnite pe care le observați că le fac cumpărătorii când achiziționează pardoseli sportive?

Cer sistem cu grosime cât mai mare fără să verifice parametrii tehnici și de performanță ai sistemului – există acea temere că trebuie achiziționat un sistem cu grosime cât mai mare pentru ca el să reziste – fals! Un sistem prost executat și cu materiale de calitate se va deteriora la fel de rapid indiferent de grosimea pe care o are. Mai mult, pe un astfel de sistem, nivelul de performanță va fi scăzut, iar înlocuirea lui va presupune costuri ridicate din cauza unui volum mare de material utilizat.

Copierea sistemului “vecinului” fără a cere consultanță de specialitate pentru sistemul care i se potrivește – disciplinele sportive pentru care alege un anume sistem, tipul de infrastructură potrivit, chiar și culorile alese.

Alegerea unui sistem în funcție de costul de achiziție ca un prim criteriu de selecție (uneori unicul criteriu) – dacă trebuie să cumperi mașină ca să ajungi la București, nu-ți cumperi trotineta doar pentru că e mai ieftină, pentru că s-ar putea să ajungi prea târziu sau chiar deloc.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrați sau le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit?

Parc Central – Odorheiu Secuiesc: 3.600 mp (terenuri multisport Conica Conipur 2S + locuri de joacă Conipur Playground)

Baza sportivă Florești, Cluj – 3.500 mp (terenuri baschet, tenis, badminton, pistă alergare, locuri de joacă + spații fitness)

Pista Hadar Yosef din Tel Aviv – Israel: 8.000 mp, Conica Conipur SW

Baza sportivă Arad, Conica, Sistem Conipur SP

Baza sportivă Sibiu, Conica, Sistem Conipur 2S

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

Evoluția de la sisteme low cost la cele premium și conștientizarea factorilor implicați în a alege materiale de calitate, pentru performanță, durabilitate și confort.

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. de pardoseli sportive în România în următoarele 6-12 luni?

Fiind un an electoral, trendul se menține pe creștere până la momentul alegerilor, apoi cu certitudine va fi o evoluție descrescătoare a cererii în piață, în special pe zona de administrații publice.

Ne puteți spune câteva din obiectivele Conica pe care le implementați în această perioadă?

Unul din cele mai îndrăznețe obiective este realizarea unei piste certificate clasa 1 (nu există încă în România) cu cel mai performant sistem în materie de piste de atletism existent pe piața mondială, CONIPUR Vmax.

Realizarea pistei de atletism Gloria Arad și, nu în ultimul rând, încheierea unui proiect de referință – Parcul Sportiv Florești – jud. Cluj.