Evoluția Cererii pentru Pardoseli din Cauciuc în Proiectele de Construcții din România


Într-o analiză atentă a pieței de construcții din România, ne îndreptăm atenția către evoluția cererii de pardoseli din cauciuc pentru locurile de joacă în ultimul an. Conform datelor obținute prin intermediul singurei asistențe virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, rezultă că anul 2023 a fost marcat de un interes sporit pentru proiectele ce implică utilizarea pardoselilor din cauciuc pentru locurile de joacă, reflectat în monitorizarea a 283 de astfel de proiecte.

Suprafață Totală Implicată: Aceste proiecte au ocupat o suprafață construită de 818.980 de metri pătrați și 126.283 mp utilizați de pardoseli din cauciuc semnificând nu doar o creștere a cererii, ci și o extindere a proiectelor care implică utilizarea pardoselilor din cauciuc pentru locurile de joacă.

Investiție Totală: Calculul investiției necesare pentru aceste proiecte a atins 6.22 miliarde de lei.

Topul Județelor: Hunedoara se situează în fruntea clasamentului, cu 16 proiecte, cumulând un număr de 3372 de metri pătrați de pardoseli din cauciuc, urmată de Constanța și Dâmbovița cu 14 proiecte, având suprafețe de 5700 de metri pătrați, respectiv 3572 de metri pătrați, și de Cluj cu 13 astfel de proiecte, totalizând 7039 de metri pătrați de pardoseli din cauciuc.

Distribuția numerică a materialelor pe județe

Domenii de Activitate: Datele oferite de platforma VICTA.ro indică o concentrare mare în domeniile Construcții Sociale și Comunitate, subliniind preocuparea pentru durabilitate și eficiență în aceste sectoare. De asemenea, Horeca se numără printre principalele surse ale acestui trend, oferind o perspectivă complexă asupra cererii tot mai mari de pardoseli din cauciuc pentru locurile de joacă în ultimul an în România.

Tendința Proiectelor Private: Un aspect de luat în considerare este diferența semnificativă între proiectele private și cele publice. Din cele 283 de proiecte monitorizate, 277 au fost de natură publică, în timp ce doar 4 au fost proiecte private. Acest lucru indică o tendință clară a proiectelor private care câștigă teren în fața celor publice în ceea ce privește integrarea de pardoseli din cauciuc pentru locurile de joacă în proiectele de construcții.

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și, în mod special, în ceea ce privește oferta de pardoseli din cauciuc pentru locurile de joacă, platforma VICTA.ro oferă oportunități valoroase. Aceasta nu doar furnizează informații actualizate despre tendințele pieței, ci și permite explorarea proiectelor promițătoare din acest sector în continuă dezvoltare. Prin testarea gratuită a platformei, profesioniștii din domeniul construcțiilor pot rămâne la curent cu ultimele noutăți și pot identifica noi direcții de dezvoltare într-un segment de piață în plin avânt.