Evoluția cererii de parchet lemn masiv în România: O privire de ansamblu în segmentul de construcții

Într-o analiză atentă a pieței de construcții din România, ne îndreptăm atenția către evoluția a cererii de parchet lemn masiv în ultimele 12 luni. Conform datelor obținute prin intermediul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, rezultă că anul 2023 a fost marcat de un interes sporit pentru proiectele ce implică utilizarea parchetului din lemn masiv, reflectat în monitorizarea a 168 de astfel de proiecte.

Suprafață totală implicată: Aceste proiecte au ocupat o suprafață de 378.227 metri pătrați, semnificând nu doar o creștere a cererii, ci și o extindere semnificativă a proiectelor care implică utilizarea parchetului din lemn masiv.

Investiție totală: Calculul investiției necesare pentru aceste proiecte a atins suma de 5.26 miliarde de lei.

Topul județelor: Timiș și București se situează în fruntea clasamentului, cu 14 de proiecte, urmat de Iași cu 11 proiecte și Constanța cu 10 de proiecte.

Datele oferite de platforma VICTA.ro indică o concentrare puternică în domeniul construcțiilor sociale, subliniind preocuparea pentru durabilitate și eficiență în aceste sectoare. De asemenea, sectorul Horeca se numără printre principalele surse ale acestei tendințe, oferind o perspectivă complexă asupra cererii de parchetului din lemn masiv în România.

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și, în mod special, în ceea ce privește oferta de parchet din lemn masiv, platforma VICTA.ro oferă oportunități valoroase. Aceasta nu doar furnizează informații actualizate despre tendințele pieței, ci și permite explorarea proiectelor promițătoare din acest sector în continuă dezvoltare. Prin testarea gratuită a platformei, profesioniștii din domeniul construcțiilor pot rămâne la curent cu ultimele noutăți și pot identifica noi direcții de dezvoltare într-un segment de piață în plin avânt.