Cum au evoluat pardoselile pentru garaj în ultimii ani?

Dacă în trecut pardoselile pentru garaje erau alese strict din considerente de eficiență și utilitate, în ultimele decenii proprietarii au început să acorde atenție și altor aspecte, precum dimensiunea estetică.

Conform unui studiu realizat de  Chamberlain Group, 55% dintre proprietari folosesc ușile de garaj pentru intrarea și ieșirea din locuință. Așadar, deoarece garajul a devenit un spațiu tot mai utilizat, este firesc ca și atenția acordată detaliilor din interiorul acestuia să crească.

Iată 3 aspecte care trebuie luate în considerare în materie de pardoseală pentru garaje:

Pardoselile de garaj estetice

Starea și aspectul pardoselii au un efect uriaș asupra aspectului general al unui garaj. Există o mulțime de opțiuni decorative excelente de acoperire a pardoselilor care pot transforma podeaua garajului într-o suprafață frumoasă și estetică. Pardoselile epoxidice și poliuretanice de calitate superioară sunt cele mai comune două tipuri.

Pardoselile de garaj neglijate pot fi nesigure

Pardoselile de garaj neglijate nu sunt doar inestetice, ci sunt adesea un pericol pentru siguranță. Posibilitatea de a circula în siguranță în garaj poate fi afectată negativ de pardoselile inegale, deteriorate și alunecoase .

Care sunt aspectele care influențează deteriorarea pardoselilor?

  • podelele pot deveni inegale din cauza deplasării solului sub fundația garajului
  • fundația podelei garajului și suprafața de beton au fost slab pregătite și aplicate
  • schimbările de temperatură deteriorează pardoseala din beton pe măsură ce se contractă și se extinde
  • probleme de scurgere a apei
  • uzura generală cauzată de scurgeri și trafic

Aplicarea pardosedlii potrivite va crea o suprafața netedă, neîntreruptă și mai sigură. Unele soluții permit chiar amestecarea unui aditiv antiderapant care îmbunătățește aderența.

Există numeroase opțiuni de pardoseli pentru garaj

Când vine vorba de pardoseli estetice pentru garaj, sunt disponibile numeroase opțiuni care variază în ceea ce privește costul și calitatea.

Vopseaua acrilică pentru pardoseli este cea mai ieftină opțiune, ceea ce o face și o alegere populară în rândul proprietarilor de casă. Din păcate, aceasta nu protejează podeaua și trebuie raplicată după 1-2 ani.

În schimb, specialiștii menționează faptul că pardoselile epoxidice și cele poliuretanice oferă un aspect plăcut, sunt durabile și oferă protecție suprafețelor.

Așadar, odată cu trecerea timpului s-au realizat progrese în materie de pardoseli pentru garaj, iar oamenii pun tot mai mult accent pe dimensiunea estetică.