Care sunt cele mai bune pardoseli pentru bucătăriile moderne?

Bucătăriile au evoluat de-a lungul anilor. Bucătăria modernă de astăzi include adesea mai multe aparate și poate chiar un instrument inteligent sau două.

Pentru a îmbunătăți designul bucătăriei, asigură-te că alegi pardoseli care emană o senzație de modernitate. Definiția ta despre ce este modern poate diferi ușor de cea a altcuiva. Majoritatea oamenilor consideră că designul modern are câteva elemente specifice, cum ar fi:

  • Linii curate: desenele haotice sau amestecate nu tind să facă parte din designul contemporan al bucătăriei.
  • Iluminare puternică: elementele de iluminat sunt esențiale pentru bucătăriile moderne, deoarece fac spațiul să pară mai aerisit și mai natural.
  • Strălucire și luciu: strălucirea pote fi găsită în orice element, de la frigiderul din oțel inoxidabil la blaturile lustruite și elegante.

Ținând cont de aceste trăsături, poți începe să alegeți dintre opțiunile de pardoseli potrivite pentru tine.

Pardoseli din vinil

Uită tot ce știai despre pardoseala din vinil. Podelele de vinil de astăzi includ diferite modele și texturi care reproduc aspectul altor materiale, de la plăci de porțelan la lemn de esență tare exotic.

Atunci când selectezi o pardoseală de vinil pentru bucătăria ta contemporană, optează pentru tonuri mai deschise și neutre. În acest fel, poți obține o estetică minimalistă.

Pardoseli din lemn de esență tare

Mulți oameni își fac griji că trebuie să renunțe la parchet pentru a avea o bucătărie modernă. Pardoseala potrivită din lemn de esență tare poate accentua liniile clare și definite ale spațiului.

Obiectivul este de a alege lemn de esență tare care conține mai puține noduri. Găsește un lemn de esență tare care să reziste la trafic mai intens. Bucătăriile tind să fie unele dintre cele mai aglomerate camere, așa că ai nevoie de un lemn care să poată ține pasul fără a se zgâria sau deteriora.

Plăci ceramice și porțelanate

Atunci când îți renovezi bucătăria pentru a obține un stil modern, există avantaje nelimitate la gresie. Plăcile ceramice și porțelanate pot aduce un plus de strălucire în bucătăria ta.

În conformitate cu senzația de eleganță a bucătăriei, evită modelele de gresie foarte contrastante. În schimb, optează spre modele conservatoare sau modele monocromatice – sau aproape monocromatice.

Sursă: 50floor.com