București: Evoluția pieței de parchet rezidențial în luna mai

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna mai au fost monitorizate 111 proiecte rezindețiale în București la care se estimează necesar de parchet din lemn masiv sau laminat. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 1,44 milioane mp, iar investițiile se ridică la suma estimată de 2,79 miliarde RON.

SEGMENTAREA PROIECTELOR PE SUBDOMENII

Cele mai multe proiecte rezidențiale din București la care se estimează necesar de parchet sunt blocuri (52). De asemenea, au fost identificate 41 ansambluri rezidențiale și 22 case și vile.

REZIDENȚIAL: TOP 3 PROIECTE ÎN CONSTRUCȚIE

În luna mai au fost identificate 41 proiecte rezidențiale în construcție în București. Iată top 3 proiecte în funcție de suprafață:

  • Ansamblu rezidențial 6 imobile locuințe S+P+11E , 2035 apartamente, centru comercial, SPA, sală de fitness – Aqua City – faza I, 205.577 mp.
victa.ro
  • Ansamblu rezidențial 20 de imobile de locuințe colective și spații comerciale P+7Eth/P+8E/P+10 Eth – 2000 de apartamente, faze multiple – The Grand Kristal Residence City, 140.000 mp
victa.ro
  • Ansamblu funcțiuini mixte: 14 imobile de locuințe colective cu 1167 apartamente, clădire birouri, 1 centru comunitar cu strip mall, spații wellness cu sală de sport, loc de joacă, spa-uri, 2 piscine, grădiniță, imobil parking și spălătorie – Greenfield, fazele 1, 3, 4, 5, 75.000 mp
victa.ro
RWZIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN BUCUREȘTI

În ultimele 3 luni au fost identificate 306 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări rezidențiale în București. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt GENERAL MANAGEMENT CONSTRUCTION GROUP (9 lucrări), PRO ARHITECTURA URBANA (8 lucrări), DACRA STUDIO (8 lucrări) și VEGO CONCEPT ENGINEERING (8 proiecte).

REZIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN BUCUREȘTI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 159 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări rezidențiale în București. Cea mai activă companie este GENERAL MANAGEMENT CONSTRUCTION GROUP, cu 9 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de PEDRO COMPANY CONSTRUCTEXIM, DORIN CONSTRUCT, CONCELEX, TERANOVA BUSINESS & CONSULTING și SOFIA INVEST CONSTRUCT, fiecare cu 4 proiecte.