August: Care a fost necesarul de pardoseli industriale?

În luna august au fost monitorizate 505 proiecte industriale la care se estimează necesar de pardoseli epoxidice sau din beton elicopterizat. Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro,  acestea ocupă o suprafață de 1,56 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 3,18 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor (56 proiecte) și Ilfov (37 proiecte). Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe investiții industriale monitorizate în ultima lună sunt spații de depozitare (285 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 160 spații de producție, 41 spălătorii auto, 45 proiecte de zoo/bio tehnie și 51 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 87% dintre proiectele industriale monitorizate în luna august sunt private. Mai exact, au fost identificate 442 investiții private, 5 publice și 58 cu finanțare public-privată.

Top 3 șantiere în construcție
  • Parc mixt: hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentatie publică – Constanța Business Park, faze succesive, Constanța, 210.000 mp
victa.ro
  • Fabrica de producție a etanolului din celuloză 50.000 de tone de biocombustibil/an Sunliquid, Dolj, 93.165 mp
victa.ro
  • Depozit materiale de construcții, Ilfov, 40.506 mp