Analiză: Evoluția pieței de pavaje în luna aprilie

În luna aprilie au fost monitorizate 795 proiecte la care se estimează necesar de pavaj. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de 4,26 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 8,61 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de proiecte se poziționează București (81), Cluj (65) și Timiș (57). Iată cum se prezintă situația pentru toate județele:

Din ce domenii provin proiectele cu necesar de pavaj?

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de pavaj provin din domeniul Clădiri rezidențiale private (585). De asemenea, au fost monitorizate și 11 proiecte industriale, 86 din domeniul Birou/Comercial, 80 Hotel & Relaxare, 134 Retail, 97 Construcții sociale, 20 Medical & Științific, 9 Utilități și 35 Infrastructură.

Ce tip de finanțare au proiectele cu necesar de pavaj?

Potrivit VICTA.ro, au fost identificate 612 proiecte private, 159 publice și 27 cu finanțare public-privată. Așadar, 76,7% dintre proiecte au finanțare privată.

Domeniul rezindețial: Pe ce șantiere se lucrează?

În luna aprilie au fost monitorizate 1110 proiecte rezindețiale la nivel național. Dintre acestea, 394 sunt în stadiul de construcție. Iată pe ce șantiere se lucrează în prezent:

  • Ansamblu rezidențial 44 locuinte in stil toscan, tip multiplex, duplex, simplex P+1E – Toscana Residence, Arad
victa.ro
  • Ansamblu mixt 2 corpuri de birouri cu restaurant, cafenea, clinicaămedicala, 3S+P+9E, 3S+P+12E, (faza I), 8 imobile de locuințe colective, magazine, 800 de apartamente, 3S+P+11E+12Eth (faza II) – One Cotroceni Park, 2 faze, București
victa.ro
  • Imobil locuințe colective P+2E+3Er – 81 apartamente – Sinuhe Residence Brașov 
victa.ro
Domeniul rezidențial: Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 1426 firme de arhitectură care au executat proiecte din domeniul Clădiri rezidențiale private. În funcție de numărul lucrărilor, cele mai active companii sunt ARHIMAR SERV (27 proiecte), PRO ARHITECTURA URBANA (18 proiecte) și PLAN TRADE (18 proiecte).

Domeniul rezidențial: Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

1152 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări rezidențiale au fost identificați în ultimele 3 luni. potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt GENERAL MANAGEMENT CONSTRUCTION GROUP (10 proiecte), MARC EDIL THERMO (7 proiecte), DANANDY PLUS (6 proiecte), MPSV TOTAL (6 proiecte), SMD CONCEPT DESIGN CONSTRUCT (6 proiecte).