Analiză: cantitatea de gresie estimată la proiectele publice din ultimele 3 luni

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 814 proiecte publice la care se estimează necesar de gresie. Cumulat, acestea se întind pe o suprafață de peste 1,57 milioane mp, iar valoarea estimată a investițiilor se ridică la 4,53 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Iași, cu un total de 62 proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

DIN CE DOMENII PROVIN PROIECTELE ANALIZATE?

Potrivit VICTA.ro, majoritatea proiectelor publice la care se estimează necesar de gresie sunt construcții sociale (541 investiții). De asemenea, au fost identificate și 24 proiecte rezidențiale, 23 industriale, 32 din domeniul Birou/Comercial, 202 Hotel & Relaxare, 7 Retail, 90 de tip Medical & Științific, 10 Utilități și 28 de infrastructură.

TOP 3 PROIECTE PUBLICE ÎN CONSTRUCȚIE LA CARE SE ESTIMEAZĂ NECESAR DE GRESIE
  • Spital Clinic de Recuperare Sp+P+1E-8E+Et – Eficientizare Energetică, Iași, 20.928 mp
  • Parc Industrial, Hunedoara, 20.000 mp
  • Sala polivalentă D+P+1E cu 5000 de locuri, Constanța, 18.500 mp
CONSTRUCȚII SOCIALE: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 643 firme de arhitectură care au executat lucrări din domeniul Construcții sociale. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt SAGETATOR (22 lucrări) PROIECT AIC (13 lucrări), SPIRI COM (8 proiecte) și 2 GMG CONSTRUCT (8 lucrări).

CONSTRUCȚII SOCIALE: CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

620 antreprenori generali care au executat construcții sociale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cea mai activă companie este DRAFT CONSTRUCT cu 8 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de OVI CONSTRUCTION & REAL ESTATE și HIDROIZOLATII & PISCINE, cu 6 proiecte.