5 trucuri care fac vopsitul mai usor

Daca nu apelezi la meseriasi si decizi sa aplici tu vopsea in diverse lucrari de amenajare interioara, s-ar putea ca la final sa iesi un pic sifonat si cu pete de vopsea in locuri sau pe lucruri pe care nu le doreai vopsite. Totusi, experienta de „do it yourself” i-a inspirat pe unii sa vina cu cateva solutii  ingenioase prin care vopsitul poate deveni floare la ureche pentru oricine:

1. Daca adaugi esenta de vanilie in vopsea si amesteci bine, scapi de mirosul  intepator al vopselei


2. Pentru a-ti fi mai usor sa elimini vopseaua in exces de pe pensula, poti sa pui 2  elastice de cauciuc in extensie pe diametrul cutiei, astfel nu vei fi nevoit sa razi  vopseaua in exces de marginea cutiei.


3. Daca alegi sa folosesti o tavita de plastic speciala pentru vopsea, o poti acoperi  cu folie de aluminiu si nu va mai fi nevoie sa o speli dupa utilizare


4. Folia de plastic aplicata peste cutie inainte de a pune capacul previne lipirea  vopselei dupa ce se usca.


5. Pentru a sti exact nuanta si unde a fost folosita vopseaua, poti face o bulina din  vopsea direct pe capac si poti scrie cu un marker simplu incaperea sau obiectul pentru  care a fost folosita. Asa nu vei mai incurca niciodata vopselele.

Cantitati de vopsea specificate in proiectele monitorizate in ultimele 30 de zile

Vopseaua lavabila a fost cel mai specificat tip de vopsea in ultimele 30 de zile, aceasta figurand in caietele de sarcini a peste 1000 de proiecte, cu 45.145 de kg si 6.723.153 metri patrati specificati, conform datelor centralizate de acceleratorul de vanzari prospec.ro. Cu toate ca 93% din proiecte nu au specificat un brand de vopsea, in cele 7% ramase, brandul predominant specificat de arhitecti este Policolor (in 55 de proiecte).

In cantitati mai mici a fost specificata vopseaua lavabila antimucegai: 8733mp si 680 de kilograme, in timp ce vopseaua anticoroziva a aparut in caietele de sarcini a 9 proiecte, cu un total de suprafata care trebuie acoperita de 12.064 de metri patrati.

Emailuri au fost specificate in 44 de proiecte, 2857 de kg si totalul necesar pentru acoperirea unor suprafete de 10.397 de metri patrati.

Doresti sa afli in ce cantitati au fost specificate alte materiale pentru finisaje interioare si exterioare? Solicita un demo gratuit pe prospec.ro, cel mai eficient accelerator de vanzari disponibil pe piata.